Skip to content

Kinezi savetuju da stavljanjem kockice leda na ovom mjestu, mnoge bolesti nastaju

Ako redovito stavljate kocku leda na ovo mjesto, kinezi kažu da se organizam pomlađuje, mnoge bolesti nestaju, a vi ste zdravi, raspoloženi i puni energije.

Ovo mjesto se nalazi između tetiva u predjelu vrata, konkretno na potiljku gdje je rupica u kojoj se sjedinjuju glava i vrat. Ovdje se nalazi točka, koja se u kineskoj akupunkturi zove Feng Fu ili utočiste vjetra.

Metoda se sastoji u sljedećem: lezite na trbuh (ili sjedite) i stavite 1 kocku leda (otprilike 2×2 cm) na točku Feng Fu (u rupicu na potiljku) i držite ju tako 20-ak minuta. Kocka leda se može fiksirati zavojem, maramom, itd.

Raditi to redovno, sa pauzama od 2-3 dana, ujutro na tašte i uvečer, pred spavanje. Prehlada kod ove procedure nije moguća.

U početku može biti prisutan osjećaj hladoće, ali za 30-40 sekundi osjeća se priliv topline na točku djelovanja. Prvih nekoliko dana ćete imati osećaj euforije zbog oslobađanja endorfina u krvotok.

Rezultati:

Što postižemo kod redovnog stavljanja kocke leda na potiljak, točku Feng Fu?

– Poboljšava se san, odlično raspoloženje i opća vitalnost, odličan rad probavnog trakta, zbogom prehladama (led možete koristiti i kod povišene temperature), uklanja glavobolju, zubobolju, bolove u zglobovima

Posebno, djelovanje kocke leda na točku Feng Fu pomaže kod sljedećih oboljenja.

– Respiratornih bolesti, bolesti kardiovaskularnog sistema, neuroloških oboljenja sa degenerativnim promjenama na kičmi, akutnih, gastrointestinalnih i spolno prenosivih infekcija poremećaja rada štitne žlijezde

– Artritisa, hipertenzije i hipotenzije, bronhijalne astme, poremećaja u radu gastrointestinalnog trakta, pretilosti i neuhranjenosti ,celulita (posebno u prevenciji i ranoj fazi).

– Poremećaja menstrualnog ciklusa i endokrine neplodnosti, psiho-emocionalnih poremećaja, stresa, kroničnog umora, depresije, nesanice

Strogo govoreći, djelovanje na točku Feng Fu ne liječi, već vraća čovjeka u fiziološki balans, pomlađuje tijelo i organizmu daje snažan životni impuls.

Izbjegavati metodu ako ste trudni, imate pacemaker, epilepsiju i šizofreniju.

U kineskoj medicini tijelo se promatra kao energetski sistem, tako da se kroz akupunkturu i masažu može utjecati na tok energije i funkcionalnu aktivnost organa, prenosi kurir.

Sidebar