Skip to content

JELKA PEŠIĆ – SVEKRVA IZ PAΚLΑ: Unuku dala čaj od kog je UΡAO U ΚΟMU, a snaji uradila ΝEΖAMISLIVO

Aleksandra Ignatović rođena je 1966., bila je kćerka doseljenika iz Jugoslavije koji su se nastanili u predgrađu Vankuvera u Kanadi. Aleksandra se takmičila i za Mis Kanade 1985. godine i tako je stekla veliku popularnost među suprotnim polom.

Aleksandra Ignatović Pešić

Ipak, nije se vidjela u svijetu modela te je sa 20 godina počela da radi kao stomatološka asistentkinja, ali je nastavila da živi sa svojim roditeljima s kojima je imala vrlo dobar i blizak odnos.

Sa majkom Zdenkom je dijelila jedan nesvakidašnji hobi i njih dvije su svake nedjelje išle u obilazak kuća na prodaju, a zajedno su maštale kako će nekada moći da kupe neku od njih.

Jedne nedjelje su stajale ispred jedne od tih kuća na tržištu prodaje i razgovarale su na srpsko hrvatskom, kada im je prišla jedna žena i obratila im se na istom jeziku.

– Ja sam Jelka Pešić, predstavila se žena.

Niska i punačka žena sa srdačnim osmjehom započela je s njima razgovor. Dodala je i da njeni muž i sin drže automehaničarsku radnju i pozvala je Aleksandru da dođe kod njih kad god to bude htjela.

Jelka se tada i našalila kako su Aleksandra i njen sin Džo “kao stvoreni jedno za drugo” i pružila joj je vizit kartu automehaničarske radnje.

Prošlo je nekoliko mjeseci i Aleksandri je bio potreban majstor za kola, a ona se sjetila Jelkinog sina koji je tada imao 27 godina, i otišla je kod njega.

Kako je Jelka i predvidjela, Džo je stvarno bio “kao stvoren” za nju i njih dvoje su ubrzo ušli u vezu.

– Uvijek se pojavljivao sa cvijećem, vodio ju je u najljepše restorane. Džo je imao motor pa su se često vozali, ispričala je kasnije Aleksandrina drugarica.

Poslije svega par mjeseci veze, Džo je zaprosio Aleksandru i možete da pogađate ko je bio najsrećniji zbog toga – pa Jelka. Iako srećna, nije im dala mira. Svekrva i snaja su imale brojne okršaje.

Aleksandra i suprug Džo Pešić

Jelka željela sve da kontroliše

Kao da sama organizacija vjenčanja nije bila dovoljno naporna, počeli su da se javljaju i prvi problemi u odnosu Aleksandre i njene buduće svekrve Jelke.

Jelka je tražila da se pita za sve i u sve se miješala. Znala je koliko gostiju treba da zovu, kakvu vjenčanicu Aleksandra treba da nosi, kao i koji običaji sve moraju da se ispoštuju – a to je samo nešto od stvari o kojima je Jelka željela da odlučuje. A, Aleksandra nije jedina kojoj je svekrva odredila kakvu haljinu će mlada da nosi.

Aleksandri se tada uključila lampica koja je značila da nešto tu nije kako treba, ali odagnala je te misli i ona i Džo su se vjenčali 11. juna 1988. godine.

Obično nakon vjenčanja svekrve malo “olade” od mladenaca, ali to kod Jelke nije bio slučaj. Ona je još više nagazila na mladence, a poseban pritisak je vršila na svoju snaju i nametala joj je svoje stavove u vezi sa brakom i bračnim životom.

Aleksandra i Jelka Peššić

Aleksandri je već prekipjelo, ali taman u tom trenutku su joj svekar i svekrva ponudili nešto što mladi bračni par nije mogao da odbije. Dali su im veliku sumu novca kako bi mogli da kupe kuću u njihovom komšiluku. Što su njih dvoje i učinili.

Na njihovu žalost, Jelka im je sada bila još bliže i trudila se na sve načine da ih još više kontroliše i tako je postala najveći problem u braku Aleksandre i Džoa.

Njih dvoje su 1989. godine dobili sina Brendona i to je pokrenulo samo još veću lavinu nesuglasica između Jelke i Aleksandre.

Aleksandra sa sinom Brendonom

Jedne večeri su Aleksandra i Džo odlučili da izađu u grad, a Jelka je došla da pričuva bebu. Kada su stigli kući, zatekla ih je jeziva situacija.

Našli su svoju bebu u toliko dubokom snu da su jedva mogli da osjete puls. Jelka odlučila Brendonu da da čaj da ga “umiri” a koji je ga je toliko uspavao da je pao u neki vid kome.

Aleksandra to nije mogla da joj oprosti

Iako se beba oporavila, Aleksandra nije mogla da oprosti Jelki što je Brendonu dala čaj. Odlučila je da uzme svoje dijete i ode kod majke, a Džou je postavila ultimatum.

– Bila je veoma razočarana što je Džo nije stavio na prvo mjesto ispred svojih roditelja. Nije mogla da nastavi tako da živi i nije željela da odgaja dijete u tom stresnom okruženju, ispričala je njena drugarica.

Džo nije reagovao na njen uslov i ona je poslije dvije godine braka podnijela zahtjev za razvod. Sukobili su se oko imovine i finansija, a nakon razvoda starateljstvo nad Brendonom je pripalo Aleksandri.

Koban susret

Dana 5. avgusta 1992. godine, Aleksandra i njena drugarica su zajedno sjele u auto ispred ordinacije u kojoj su obje radile i spremale su se da krenu kući. Aleksandra je bila na mjestu vozača, a pored je sjela drugarica koja se sagnula kako bi spustila svoju torbu ispod sjedišta. U tom trenutku, Aleksandra je pogođena u rame i u glavu. Jedino što je njena drugarica čula je škripa automobila koji se brzo udaljava.

Aleksandra je prevezena u bolnicu, ali nažalost, preminula je od prostrelnih rana. Imala je samo 25 godina, a iza sebe je ostavila sina od tri godine.

Bilo je mnogo svjedoka, i kako kažu, svi su vidjeli crveni auto i dva muškarca sa crnom kosom kako sjede u njima. Neko je uspio da zapiše i broj registracije sa tablice, a policija je otkrila da se radi o ukradenom vozilu.

Džo imao čvrst alibi

Policija je odmah ispitala Džoa, ali on je imao čvrst alibi jer se baš u tom trenutku on kupao u bazenu i to kilometrima daleko od mjesta nesreće.

Ipak, slučaj nije bio toliko “jednostavan” kao što se činio.

Naime, istražitelji su saznali da je Aleksandra poštom dobila knjigu o ženi, Sidni Džejms. Sidni su uznemiravali i terorisali pre nego što su je ubili, a u knjizi koju je dobila Aleksandra, su podebljani dijelovi u kojima se piše o “smrti Sidni Džejms”. Tu nije bio kraj.

Aleksandrina drugarica je tada otkrila policiji da “sve što se dogodilo Aleksandri, dogodilo se i toj ženi u knjizi i sve je bilo podvučeno crnim linijama”.

Naravno, istražitelji su ispitali i Džoove roditelje, ali i oni su ima alibi – bili su u kupovini u vrijeme kada se dogodilo ubistvo.

Ipak, policija je uspjela da locira crveni automobil iz kog je pucano na Aleksandru i njenu prijateljicu, uzeli su otiske i došli su do Milana Nenadića koji je pripadao malom kriminalnom krugu.

Milan i Jelka su se poznavali

Milan je viđen kako ulazi u auto Jelke Pešić i dalje su se zajedno vozili do tržnog centra gdje su se rastali. Kod Milana je pronađeno 30.000 dolara, a čak je do policije stigao i podatak da je Jelka viđena ranije kako pali drvo u dvorištu Aleksandrine kuće. Takođe, policija je dobila i informaciju kako je neko vidio Milana da izlazi iz Jelkine kuće, a čuli su i kako mu Jelka govori: “To je onda to. Uskoro će sve biti dobro.”

Jelka je uhapšena nakon što su prijatelji potvrdili da su u njenoj kući vidjeli knjigu “Smrt Sindi Džejms” koja je poslana Aleksandri.

Jelka Pešić je uhapšena i osuđena na doživotnu robiju

Jelka Pešić je zajedno sa muškarcima kojima je platila da ubiju Aleksandru, uhapšena i osuđena. Dobili su doživotnu kaznu zatvora uz mogućnost žalbe poslije 25 godina – što je Jelka, naravno, pokušala da iskoristi.

Ona se 2008. godine žalila sudu tražeći uslovnu slobodu zbog bolesti, ali joj to sud nije odobrio. Stavili su u obrazloženje da im se javi 2018. godine, ali, kako kažu u ovom videu, nije poznato javnosti šta se sa njom na kraju desilo.

Jelka ni nakon svih godina nije rasvijetlila motive svojih postupaka. Iako njezin sin Džo i muž Sam nisu optuženi za zločin jer su imali alibi, većina ljudi vjeruje da su Sam i Džo bili više upleteni nego što su istražitelji uspjeli dokazati. Džo nikada nije ni pokušao kontaktirati svoga sina Brendona koji je pripao Aleksandrinoj majci Zdenki.

Zdenka je ponovo tužila Jelku i ostatak obitelji za nezakonitu smrt 1998. Nakon nekoliko godina parničenja, slučaj je nagođen za 350.000 dolara. Brandon je dobio 183,00 dolara kada je 2008. napunio devetnaest godina.