Skip to content

Farmer koji je na polju napisao “Ja sam Rus”, zbog snimanja iz zraka dobio kaznu

Farmer Nikola iz regije Nižnji Novgorod, koji je traktorom na polju napisao “Я, Русский /Ja sam Rus”, u okrugu Arzamas i objavio video snimljen iz zraka uz istoimenu pjesmu SHAMANA, morao da plati oko 450 eura zbog lansiranja bespilotne letjelice, piše Rusko proljeće.

Video je počeo da se dijeli po društvenim mrežama i dobio je pozitivan odjek korisnika. Međutim, budući da je video snimljen iz zraka, službenici iz Nižnjeg Novgoroda započeli su provjeru.

Od 31. oktobra 2022. u regiji je uvedena zabrana korištenja bespilotnih letjelica.

“Inače, i policija me je podržala. Kad sam došao na odjel, svi su se rukovali sa mnom. Rekli su da je cool gledati takvu akciju. Ali rekli su da ne može bez kazne, jer postoji rezonancija”, rekao je Nikola.

Vrijedno je napomenuti da je farmer još u maju kada je video i objavljen rekao novinarima da je spreman platiti novčanu kaznu ako ona bude izrečena.

Kada se danas u medijima pojavila vijest o kazni, Andrej Medvedev, potpredsjednik Moskovske gradske dume i novinar Sveruske državne televizije i radiodifuzije, rekao je da je spreman preuzeti plaćanje kazne.

Nikola je bio inspirisan veoma popularnom pjesmom SHAMANA  “Я, Русский -Ja sam Rus”.