Skip to content

Ko je mama, a ko sestra – njoj niko ne veruje da ima 50 godina

Amerikanka Rajan Gil (50) iz Koventrija kaže da mnogi misle kako je čak 30 godina mlađa, a kada kupuje alkoholna pića, traže je da pokaže ličnu kartu.

I nisu samo blagajnice zbunjene njenim godinama, stranci često misle da je tri decenije mlađa nego što je zapravo, raspituju se da li su joj ćerke Jasmina (19), Nelam (25) zapravo sestre, prenosi unilad.co.uk.

Mama troje dece rekla je da, iako joj laska pažnja, njenoj deci uvek je neugodno kada se nađu u takvoj situaciji s njom.

– Ćerku je obično sram kad me neko da li sam im sestra, ali mislim da je to ogroman kompliment. Dobro se osećam zbog toga – kaže Rajan.

Uz to, čak su joj i stranci na društvenim mrežama otkrili da ne veruju da stvarno ima toliko godina, pogotovo kada shvate da ima dve odrasle kćeri. Jednom su Rajan čak zamolili za ličnu kada je kupovala lak za radijatore, za što u SAD-u treba imati više od 16 godina.

– Ludo je što još uvek moram nositi svoju ličnu kartu jer nikad ne znam kada će me nasumično pitati u supermarketu jesam li dovoljno stara da kupim bocu vina. To je kompliment, ali vrlo neugodno. Mislim da postoji veliki pritisak na mlađu generaciju da izgleda starije od svojih godina. Društvene mreže igraju veliku ulogu. Stavljaju se fileri, nosi puno šminke, pa su onda neki, poput ovih blagajnika, zbunjeni kada osobu vide uživo. Ne osećam se kao da imam 50 godina, ali zbog društvenih normi mislite da ne biste trebali da se oblačite na neki određeni način ili nositi šminku kad odrastete. Ali samo radim ono što me čini srećnom – otkriva Rajan, prenosi ddl.

Rajan, koja nikad nije stavila botoks, rekla je da nema tajnu mladalačkog izgleda, umesto toga kaže:

– Valjda samo imam dobre gene. Trudim se zdravo da živim, izbegavam brzu hranu i brinem o koži. Nikad se ne sunčam, pa pretpostavljam da me to delom spasilo od bora. Nema šanse da ležim na suncu satima – objasnila je.