Skip to content

Ko je zemljak Federera koji je izbacio Đokovića?

Isti je uticao je i da Novak ispadne sa Rolan Garosa 2019!

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković doživio je najveću nepravdu u svojoj karijeri! Izbačen je sa US opena odlukom sudija, supervizora turnira i glavnog sudije turnira.

Novak je izbačen nakon što je slučajno pogodio linijskog sudiju, koja je teatralno napravla dramu i odglumula tešku povredu, što je uticalo i na odluku da Đoković bude diskvalifikovan.

Ono što je posebno zanimljivo, jeste da je supervizor turnira Švajcarac, Andreas Eli, jedan od članova tročlanog vijeća koje je donijelo odluku da Novak bude diskvalifikovan.

Naravno da odmah postoje i sumnje u ovakvu odluku, jer je sankcija glasila da je Novak eliminisan zbog opasnog udaranja loptice unutar stadiona, bez svijesti o mogućim posljedicama.

Sama odluka je diskutabilna u startu, jer Novak nije lopticu udario punom snagom. Ljekari koji su pregledali sudiju takođe su ustanovili da njoj nije ništa i da nema nikakve posljedice.

Kada se na to doda da je Federer za sličnu situaciju prošao čak i bez upozorenja, ostaje sumnje da je njegov sunarodnik koji je odlučio da Novak bude diskvalifikovan, bio subjektivan kada je donosio ovakvu odluku.

Svi znaju kakvu trku zva večnu listu Grend slemova vode Đoković, Federer i Nadal. Federer je trenutno rekorder sa 20, Nadal ima 19, a Đoković 17 i US open je bio idealna prilika da im se približi, jer je utisak da bi ga bilo ko teško zaustavio na putu do pehara.

Nema sumnje da bi i Eliju prijalo da Federer zadrži rekord.

Eli je ostao upamćen i po tome da je već imao jedan sukob sa Đokovićem na Grend slemu, jer je kao supervizor Rolan Garosa uticao na njegov poraz od Dominika Tima u polufinalu prošle godine.

Naime, Đoković i Tim su polufinale igrali u katastrofalnim uslovima po velikom vjetru, koji je smetao igračima, a posebno Novaku, koji se žalio na to da je vjetar ekstreman i da ne postoje uslovi za igru.

Tada je došlo do intervencije Elija, koji je dotrčao do Novaka i nije prihvatio njegovu odluku, pa je meč morao da se nastavi. Novak je poslije maratona i velike brobe protiv Tima i vjetra, na kraju ipak poražen poslije pet setova.

Da je Eli donio odluku da se meč prekine i nastavi kada se za to steknu uslovi, pitanje je kako bi se sve na kraju završilo.

Kako god, švajcarski supervizor će ostati upamćen u istoriji kao neko ko je donio jednu od najšokantnijih odluka u svijetu tenisa i kao čovjek koji je u dva navrata svojim odlukama uticao da Đoković bude izbačen sa Grend slemova. Jednom direktno, jednom indirektno.

telegraf.rs