Skip to content

Koja je poenta da žene u šezdesetim godinama rade manikir

Danas se mnoge vremešnije evropske dame koje, uprkos poodmaklim godinama, trude da izgledaju lijepo.

Paze na sebe i samo uživaju u životu. Dokazuju da je lijepa žena u starijim godinama stvarnost. Samo treba da se jako voliš, mirne savjesti, prenosi dnevni.rs.

LIJEPA ŽENA SA 60 GODINA

„Jednom sam čula razgovor dvije žene koje su sjedile na klupi i mirno razgovarale. U nekom trenutku sam čula blago povišen ton: „Manikir? Zašto mi treba manikir u mojim godinama? Neću postati ljepša od njega, neće me spasiti… “ – piše mlada žena po imenu Marina.

„Ove žene su imale oko 65 godina, otprilike su bile istih godina. Sjedile su, gledale u svoje neuredne i istrošene ruke i činilo se da se opravdavaju jedna drugoj. Opšta suština njihovih argumenata bila je otprilike ovakva – zašto trošiti dodatni novac na manikir? “

FOTO: drromie/ Pixabay

„Zaista, zašto? Od ovoga neće postati mlađa. Ljepša? Možda, ali prilično malo. A šta ako nema nikoga pred kim da se razmeće? Zašto su starijoj ženi potrebni ovi užici i rasipanje? “

„Poslije ovih razgovora postala sam tužna i zamišljena. Zašto naše žene toliko ne vole sebe? Navikle smo na oranje za troje, kuvanje, pranje, čišćenje. Navikle smo da se žrtvujemo. Ali nismo navikle da brinemo o sebi i ugađamo sebi“.

„Sa 60 godina sebe smatraju staricama, kada se u razvijenim zemljama to smatra srednjim godinama, kada se život zaista zahuktava. Odgajale su djecu, gradile karijeru, zarađivale novac. Kada živjeti, ako ne sada? ” – pita se Marina.

Da li je manikir potreban u šezdesetim?

Da biste uradili manikir, za to ne trebate imati odgovarajuće godine ili puno novca. To je samo redovni ritual samopomoći. Na kraju, žena u bilo kom dobu i dalje ostaje žena. Pa zašto ne ostati uređen? Odlazak kod manikira, kozmetičara ili frizera jednom u mjesec, dva, teško da će nekoga upropastiti ili osiromašiti.

FOTO: Superbelfrzy / Pixabay

Samo se sjetite sa kakvim zanimanjem i prijatnim iznenađenjem gledamo na starije žene koje se ukusno oblače i vode računa o frizuri. A posebno je prijatno gledati u njegovane ruke dame bilo kog doba. Manikir i nakit najviše govore o domaćici. Ruke su uvijek na vidiku.

Uredan manikir apsolutno neće naštetiti obavljanju kućnih poslova. A ako nosite rukavice dok perete posuđe, onda će sva ova llepota na noktima trajati duže.

I da li je zaista potrebno truditi se zbog drugih?

Da bi u nečijim očima izgledali mlađe i bolje?

Prvenstveno uradite to zbog sebe. Prema našem mišljenju, glavna funkcija manikira je da pruži ženi udobnost i samopouzdanje. Poslije odlaska kod manikira sigurno neće morati instinktivno da skriva ruke u javnosti.

Zašto naše žene tako malo misle o sebi?

Stručnjaci uvjeravaju da je sve to došlo iz djetinjstva. Učili su nas da žrtvujemo sebe i svoje želje radi posla, porodice, društva. To je bila norma. Ali niko nije učio ili podsticao da volite sebe.

FOTO: TinaDemianchuk / Pixabay

Kako neko može istinski voljeti druge koji ne znaju kako se dobro odnositi prema sebi? Vjerovatno se odavde umesto ljubavi rađaju manipulacije i uvjerenja poput „svi mi duguju, jer toliko činim za njih“.

A ako žena cijeni sebe i voli sebe, onda se to manifestuje u njenom izgledu.

Tada postoji mir i sklad sa njenim unutrašnjim bićem i ona je sigurna u sebe. I oni oko vas to osjećaju.

Nije važno da li joj je 30 ili 60. U bilo kojoj dobi možete se osjećati dobro i uživati u životu. I zračiti pozitivno.

Zračite ljubav, zadovoljstvo i samopouzdanje

Sidebar