Skip to content

Koji KAMEN vas najviše privlači? On govori POTPUNU ISTINU o vama…

Tokom dana naš mozak prikuplja brojne informacije, a za većinu nismo sigurni da uopšte ostaju memorisane u našem mozgu.

Jedan od načina da zavirimo u neistraženi dio je naša intuicija i instinkt koji nas tjera da nešto napravimo bez puno razmišljanja te da pritom saznamo nešto više o sebi.

To možete učiniti brzim testom u kojem nam može pomoći poludrago kamenje iz prirode.

Želite li saznati nešto više o sebi, pogledajte sliku kamenja, dozvolite vašem umu da odradi svoje i odaberite onu koja vas najviše privlači.

1. MALAHIT

Malahit

Malahit je prekrasan zeleni kamen koji se veže uz horoskopski znak Škorpije i Jarca. Osobe koje su izabrale ovaj kamen kao najprivlačniji spremni su na velike promjene u bližoj ili daljoj budućnosti.

One su romantičnog duha i vrlo su povezane s osobom s kojom odluče provesti život. S obzirom da morate biti spremni na promjene, dobro razmislite o životnim odlukama koje vam se u poslednje vrijeme “motaju po glavi” i koje planirate ostvariti.

Ezoterično značenje: Malahit je simbol ženstvenosti, fantazije i stalnih promjena. Još od antičkih vremena simbolizira ženske osobine – pogotovo privlačnost, zavodljivost i radoznalost. U srednjem vijeku kršćanska vjera proglasila ga je Vražijim kamenom. U starom Egiptu bio je cijenjen kao kamen nade i povjerenja. Probuđuje u nama jaku ljubav prema prirodi i usmjerava nas živit s njenim zakonima.

Osim toga malahit je kamen kreativnosti. Pomoću njega otklanjamo blokade koje nam zabranjuju uživanje u intenzivnoj ljepoti života. Malahit neutralizira emotivne probleme i duši daje mir i harmoniju. Malahit je također kamen duhovne preobrazbe i evolucije. Ima sposobnost pročistiti, aktivirati i uravnotežiti sve čakre.

2. SUNČEV KAMEN

Sunčev kamen

Osobe koje su odabrale ovaj kamen su bistrog duha i vrlo vesele prirode. Bezgranično ste pozitivni te u svemu uvijek pokušavate vidjeti samo dobre strane.

Upravo takva osobina u životu će vam biti i više nego korisna. Vaša energija je snažna što osjećaju svi oko vas. No, pripazite da vašu pozitivu negativne osobe ne iskoriste u svoju korist, a protiv vas.

Ezoterično značenje: Sunčev kamen svojim utjecajem i žarom otklanja strahove i depresije. To je kristal koji iznimno daruje svoju energiju. U naš duhovni život unosi nadu, vitalnost i optimizam. Štiti našu auru od vanjskih negativnih utjecaja i čuva nas od negativnih vizija i noćnih mora. Našu lošu energiju preusmjerava na pozitivno mišljenje i djelovanje. Pokazuje nam svu ljepotu života i savršenstvo. Puno se lijepih stvari skriva u malim i običnim stvarima koje trebamo otkriti i cijeniti.

Uči nas da život treba uzeti onakav kakav jeste i zbog toga moramo ga sami pokušati uljepšat bez pomoći drugih osoba. Pomaže nam ispraviti svoje slabosti i greške kako bi poboljšali i usavršili svoje unutarnje kvalitete, izgradili svoje vlastito JA i život uzeli u svoje ruke. Da bi u tome uspijeli sunčev kamen pomaže nam savladati strah i depresije koji uzrokuju fizičke bolesti. Pomaže nam pozitivno razmišljati, mjenjati loše nazore i navike, pronaći samopovjerenje i tako prebroditi barijere. Donosi sam vjeru u dobro, nove perspektive koje ne poznaju granice.

3. OPALIT

Opalit

Opalit je kamen vječnosti i mira. Njega će odabrati oni koji žude za vlastitim mirom, daleko od ludnice koju nam servira užurbani način života. Osoba ste koja cijeni svoj mir i slobodno vrijeme.

Upravo zbog toga bi trebalo da razmislite šta vas ispunjava i maksimalno iskoristiti vreme koje imate samo za sebe.

Ezoterično značenje: Opalit je kamen vječnosti i mira. Donosi otkrivanje i razumijevanje našeg bića i slobodu duha. Daje mir, spokoj, snagu i nadu. Ovaj lijepi sintetički kamen stabilizira promjenu raspoloženja i ublažava umor. Idealan je kamen za meditaciju. Poboljšava komunikaciju na svim razinama a posebno na duhovnoj.

Uklanja energetske blokade na čakrama. Osobađa od strahova i briga, opušta te pomaže da uživamo u seksu. Na poslu nam pomaže ostvariti ciljeve i poslovni uspjeh.

4. OBSIDIAN MAHAGONI

Obsidian mahagoni

Obsidian razvija oštroumnost, koncentraciju i logično razmišljanje. Ako ste odabrali ovaj kamen to znači da žudite za promjenama, ali onim koje će vas udaljiti od loših navika i monotonije u koju ste polako utonuli.

Isto tako, ovaj kamen vam može biti podsjetnik da budete zahvalni na onome što imate, te da se ne upoređujete s drugima.

Ezoterično značenje: Opsidijan mahagoni razvija oštroumnost, koncentraciju i logično razmišljanje. Položen ispod jastuka ili blizu kreveta ublažava strah, napetost i tremu, otklanja zbrku te je zato odličan kamen za učenike i studente koji polažu ispite. Mahagoni Opsidijan je kristal-stabilizator koji može ojačati oslabljenu auru na sakralnoj i pupčanoj čakri.

5. HOWLIT

Howlit

Ovaj kamen uravnotežava psihu i smiruje temperament. Ako ste izabrali peti kamen znači da ste u potrazi za nekim važnim odgovorima.

Nervozni ste, stresne situacije na vas deluju umarajuće i zato je važno da pronađete dobar filter. Ovaj kamen ističe kreativnost, koju ne smijete zanemariti.

Ezoterično značenje: Ovaj kamen povećava koncentraciju i donosi kreativnost, smiruje um i uravnotežuje psihu. Također, potiče strpljenje i mudrost, jača razum i pomaže pri ostvarivanju ambicija, a uz to donosi odlučnost i pozitivno emocionalno izražavanje, potičući taktičnost i blagost u ophođenju s ljudima. Uz, kod osoba koje ga koriste umanjuje ljutnju, napetost i brige.

6. DALMATINSKI JASPIS

Dalmatinski jaspis

Jaspis dalmatinac djeluje umirujuće koji nam pomaže da shvatimo sami sebe. Ovaj kamen privlači samo vesele i pozitivne osobe. Uvijek ste u potrazi za stvarima koje će vas razveseliti i oduševiti.

Upravo zbog toga, s vremena na vrijeme napravite kratki izlet što će vam razbistriti glavu i napuniti vas pozitivnom energijom.

Ezoterično značenje: Jaspis dalmatinac pomaže nam shvatiti sebe onakve kakvi jesmo, razvijati najbolje osobine i otloniti loše. Podržava osjećaj skromnosti i strpljenja. Kamen djeluje vrlo umirujuće, skladno i opuštajuće. Vrlo djelotvorno pomaže osobama koje su u sukobu interesa ili koji su izloženi jakim konfliktima.

Pomaže nam ojačati psihu. Razvija umjetničku inspiraciju i kreativnost. Otklanja noćne more, negativna mišljenja, strah i omogućuje mirnije spavanje. Pobuđuje u nama radost i zabavu. Ovaj kristal razvija osjećaj lojanosti te životnim partnerima pomaže održavati dugogodišnje veze.

Sidebar