Skip to content

Samohranoj majci htjeli da isključe struju zbog duga: Komšije se skupile, pa zajedničkim snagama pomogle

  • Vjerujemo da su vam stariji, dok ste bili djeca, govorili da ukoliko možete nekome da pomognete da to uvijek uradite, jer se dobro uvijek dobrim vraća. Da su slušali mudrije i starije od sebe, pokazale su komšije iz jednog grada u Srbiji.

Čovjek koji na društvenoj mreži “Redit” nije želio da otkrije svoje ime, a koji je najzaduženiji za ovaj gest, objasnio je da je došao na ideju da u dogovoru sa komšijama pomogne komšinici koja se našla u problemu, piše Telegraf.rs.

“U našem komšiluku živi jedna porodica koja je i velikim novčanim problemima. Naime, otac je preminuo od kονida 2021. i sada je ostala majka sa dvije kćerke. Pošto se grijemo svi na kotlove, a cijena uglja je abnormalna oni su se grijali na struju do sada”, započinje on.

Prema riječima ovog čovjeka, komšiluk je nedavno saznao da samohrana majka ima zaostali dug od tri mjeseca.

“Skoro je dobila opomenu pred isključenje električne energije koji istječe sutra. Ja sam organizovao komšije da prikupimo, ali još nismo uspjeli da skupimo sve. Zanima me da li žena može da odloži ukid snabdijevanja električne energije bar na još sedam dana da probam da sakupim na poslu i u gradu. Ako ne, možda možemo da ih blokiramo ili nešto slično, jer ako ostanu bez struje ne znam kako će pregurati zimu. Ima li neko ikakav predlog kako da se pomjeri ova neprijatna situacija? Kažem bar sedam dana da probam još u gradu da sakupim”, upitao je on.

Ispod njegove objave pojavio se na desetine komentara ljudi koji su ga savjetovali i pokušali da riješe problem na više načina.

“Kako da doniramo? Napravite neku online akciju takođe”, “Napravite žiro račun,”Pošaljite mi broj računa da uplatim novac. Ili vaš broj/mejl, pa da se čujemo oko uplate”, glasili su samo neki od komentara.

Poslije nekoliko sati, autor objave se opet oglasio, ali ovog puta sa srećnijim vijestima.

“Uspjeli smo da odložimo na 10 dana. Objasnili smo situaciju, bilo je malo nećkanja, ali kada su čuli priču pristali su. Sada da sakupimo ostatak u gradu i sve će biti ok. Uradiću još jedan update za par dana kada sakupimo ostatak. Hvala svima na savjetima”, zaključio je on.

(Telegraf.rs)