Skip to content

KRAJ ĆE BITI BOLAN. Živjet ćemo i bez takve organizacije “Ujedinjenih naroda”… Medvedev

‘Generalna skupština UN-a usvojila je neobvezujuću rezoluciju o naknadi štete od strane Rusije za Ukrajinu’, napisao je Dmitrij Medvedev, zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije, te je iznio par zaključaka:

1. Anglosaksonci očito pokušavaju skupiti pravnu osnovu za krađu nezakonito zaplijenjene ruske imovine.

2. Neka prihvate istu preporuku o punoj odšteti SAD-a za štetu Koreji, Vijetnamu, Iraku, Jugoslaviji i drugim brojnim žrtvama Amerikanaca i NATO-a.

3. Inače izgleda kao početak agonije UN-a kao glavne međunarodne institucije za pomirenje. Kraj će biti bolan za cijelu međunarodnu zajednicu. Živjet ćemo i bez takve organizacije “Ujedinjenih naroda”… napisao je Medvedev.

Ranije je Medvedev podsjetio ruski narod da su se pod utjecajem vrlo teških vojnih odluka počeli ‘brisati’ rezultati ove godine koji su iznimno važni za Rusiju.

1. Podsjetimo da je Rusija ta koja štiti svoje građane. I što točno naša zemlja vraća i već je vratila izvorne ruske zemlje, a ne obrnuto. I ovaj povratak će se nastaviti.

2. Podsjetimo da je Rusija danas ta koja oblikuje budući svjetski poredak, a ne države s Britanijom ili mračnim Kijevom. I ovaj novi jednaki svjetski poredak će biti izgrađen.

3. Podsjetimo da se Rusija sama bori protiv NATO-a i zapadnog svijeta. Stoga su sve paralele s prošlošću netočne ili uvjetne. Osim jedne stvari: sami možemo uništiti moćnog neprijatelja ili neprijateljske saveze.

4. Podsjetimo da Rusija provodi borbene radnje, pokušavajući spasiti živote naših vojnika i civila koliko god je to moguće. Naši neprijatelji ne broje živote svojih vojnika i civila. I u tome leži naša velika moralna razlika s njima.

5. Podsjetimo da Rusija, iz očiglednih razloga svim razumnim ljudima, još nije iskoristila cijeli arsenal mogućih sredstava uništenja. I nije gađala sve moguće neprijateljske ciljeve koji se nalaze u naseljima. I to ne samo iz naše inherentne ljudske dobrote. Sve ima svoje vrijeme.

I na kraju, ali ne manje važno. Samo najtješnje jedinstvo, svakodnevni naporan rad i najviši moral mogu osigurati pobjedu zemlje, zaključio je Medvedev.