Skip to content

Ležali 50 dana: Završeno takmičenje u izležavanju u Crnoj Gori

Takmičenje u izležavanju, po kojem je Crna Gora jedinstvena u Evropi i koje je ove godine oborilo sve rekorde, završeno je nakon 50 dana.

Ovogodišnji pobjednici su Lidija Marković i Filip Knežević, oboje iz Crne Gore, koji su ležali skoro 1.200 sati, što je apsolutni rekord.

Pobjednici će podijeliti nagradu u iznosu od 1.000 eura, a kako su saopštili organizatori, Knežević ‘kao džentlmen prepušta medijsku pobjedu Lidiji Marković’.

“U danima “osame” kada se duša sama sa sobom suoči, najdublje se porazmisli o svemu. Bilo je smijeha, plača, molitvi.. Njih dvoje od ukupno dvadesetjedan su ispratili takmičare iz Crne Gore, Rusije, Srbije i Ukrajine. Oboje su odlučili da zajedno stanu na tron i složno uz poruku svim jugoslovenskim narodima i političarima poruče da ljubav i sloga rješavaju sve. Filip kao džentlmen prepušta medijsku pobjedu Lidiji”, navodi se na stranici.

Lidijini roditelji su ranije dolazili svakog dana i nudili joj 1.000 eura samo da ustane. Ipak, ona je imala svoj motiv.

“Nisam zbog toga tu, već radi pobjede. Ovo je psihološka igra. Novac nikako”, rekla je lijepa Lidija za vrijeme ležanja.

Takmičenje koje se održava u crnogorskom etno selu Brezna, koje se nalazi između Nikšića i Plužina, privuklo je pažnju domaće i inostrane javnosti. Praksa od prethodnih godina je bila da takmičenje traje par dana, pa je do ove godine rekord u izležavanju bio 117 sati.

Ove godine ukupno je učestvovao 21 takmičar iz Crne Gore, Srbije, Rusije i Ukrajine.

Prema pravilima, takmičari su imali tri dnevna obroka, kao i pravo na pauze od 15 minuta svakih 8 sati. Organizatori su najavili pooštravanje pravila za narednu godinu.