Skip to content
limun, bijeli luk

Limun, bijeli luk i đumbir: Napitak koji vam regulira pritisak, čisti vam arterije i dobar je za bubrege

Krvni pritisak je nešto kao ljudski termometar za zdravlje, a visok krvni pritisak je pokazatelj da vaše srce radi otežano da bi ispumpalo krv. Ovo može da dovede do infarkta, a u nekim težim slučajevim i do cerebralne tromboze ili pak do problema sa bubrezima.

cesnjak

Iz tog je razloga da svaki čovjek reguliše svoj krvni pritisak, a veliki broj ljudi koristi njemački recept kojeg neki zovu i “Milenijumski recept” u kojem se miješaju tri sastojka i to limun, bijeli luk i đumbir.

Kardiolog vam preporučuje samo 4 kašike ovoga napitka i vaš organizam će biti kao nov.

Sva tri sastojka posebno su korisna za ljudski organizam kao i za ljudsko zdravlje, međutim njihova kombinacija čini cuda.

Tu je limun koji je prepun C vitamina, ali on ima i povoljna alkalna svojstva sa kojima reguliše pH nivo u ljudskom tijelu. Za ovaj napitak vam je potrebno 4 glavice bijelog luka, zatim jedan đumbir, 4 limuna i 2 litra vode, a priprema je sljedeća.

Prvo je potrebno da dobro operete limun i đumbir, a limun nakon pranja dobro isjecite na kriške. Poslije toga je potrebno da oljuštite bijeli luk i đumbir i sve to stavite u blender. Pomoću blendera sjedinite sve sastojke u tečnu formu, a nakon toga mješavinu ubacite u lonac i zagrijte ga.

Postepeno dodajite vodu i sve pustite da proključa, nakon što je sve proključalo ostavite smjesu da se ohladi, a zatim sve prespite u jednu flašu koju ćete ostaviti u frižider.

Potrebno je da pijete čašu svako jutro na prazan stomak, a također se preporučuje da se konzumira i dva sata prije spavanja. Sa ovim napitkom vaše će krvne žile opet biti kao nove, jer će masnoća koja ih zapušava polako početi isčezavati.

Potrebno je da ovaj napitak promućkate prije svake upotrebe, a nakon nekog vremena vaš pritisak će vam prestati praviti probleme.

Izvor: pozitivmedia

error: Content is protected !!