Skip to content

(VIDEO) ZALJUBILI smo se na psihijatriji: Ljubav se rodila na prvi pogled i već 8 godina su u braku

∗ Da život piše romane dokaz je i ljubav Mustafe i Emine Hodžić koji su se upoznali na neobičnom mjestu i uslijed teških životnih okolnosti, uspjeli su da pronađu put ka boljem sutra.

Emina je prije Mustafe bila u braku 11 godina, tokom kojeg je, zbog teške depresije, završila je na psihijatriji, gdje je i upoznala svog sadašnjeg supruga.

Bila sam u braku 11 godina, imam dvoje djece iz tog braka. U tom braku sam oboljela, dobila sam srednje tešku depresiju. Nakon dvije, tri godine nisam više mogla da se borim, pa sam otišla na psihijatriju da bih se liječila. Svi su me napustili, i suprug i djeca. Muž se borio dok je mogao, ali na kraju je kao i svi digao ruke”, započela je Emina svoju životnu priču ua Tatabrada TV.

Nije mogla ni da sanja da će tamo upoznati Mustafu, koji će ubrzo postati njena velika ljubav.

“Kada sam otišla na psihijatriju, upoznala sam Mustafu i evo već osam godina smo zajedno. Meni su tamo davali samo neke lijekove od kojih mi je bilo sve gore i gore. Nakon osam dana, doktorka me je pustila na socioterapiju. To podrazumijeva krug ljudi gdje dolaze pacijenti koji su “malo zdraviji”. Tada sam ugledala Mustafu, sjedio je mirno, ćutao i posmatrao šta se radi”, prisjetila se Emina njihovog prvog susreta.

Kako je rekla kada mu je ispričala svoju životnu muku naišla je samo na razumijevanje, što prije toga nikada nije bio slučaj.

“U njegovim očima vidjela sam ljubav i ozdravljenje. Uz pomoć svog Mustafe sam ozdravila. Ljubav nam je ozdravila dušu. Mustafa je mene jako dobro razumio”, istakla je Emina.

Ono što je posebno interesantno u cijeloj priči je to da su istog dana primljeni na liječenje, a Mustafina priča potpuno je drugačija od Eminine. Mustafa je zbog teškog zdravstvenog stanja bio prinuđen da sav novac koji je zarađivao da na liječenje.