Skip to content

Luksuz zamijenio prirodom: Milioner živi sa psom na pustom ostrvu (VIDEO)

David Glasheen 23 godine živi na pustom ostrvu. Čovjek koji je bio milioner odlučio je da se odrekne svih životnih pogodnosti i da napusti trivijalni život i gradsku svakodnevicu.

Restoration Island

David je prije nego što se preselio na “Restoration Island,” malo ostrvo na sjeveroistoku Australije, imao bogatstvo u vrijednosti od 29 miliona dolara.

Biznismen i stručnjak za nekretnine najveći dio svog bogatstva je izgubio prilikom pada berze 1987. godine. Povrh toga, izgubio je i suprugu koja je tražila razvod!

David Glasheen

Poslije višestrukih pokušaja da svoje bogatstvo vrati na pređašnje stanje i da nastavi sa lagodnim životom digao je ruke od civilizacije. Dave (koji danas ima 76 godina) odlučio je krenuti ispočetka na pustom otoku koji je pretvorio u svoj novi dom.

David desno

Dejvid je objasnio da je život na ostrvu sa psom Polijem sve što mu je potrebno.

“Želim da okončam ovdje. Ovo je moj raj na zemlji. Kad sam došao na ostrvo bio sam otrovan željom za novcem. Novac truje ljude. Zbog njega mi se raspao brak”, objasnio je Dejvid o mini dokumentarcu o njegovom životu.

Bivši milioner ističe da mu ponekad nedostaje razgovor sa ljudima i da bi volio da ga neko posjeti nekoliko puta godišnje.

Voli prirodu koja ga okruže, ali dodaje da može da se dogodi da ako se nađete u nevolji na ostrvu nema ko da vam pomogne i da je kraj neizbježan.

“Volim divlje životinje, ali mogu da budu opasne”.

David je rođen u Sidneju i posjedovao je kompaniju koja je iskopavala zlato u Papua Novoj Gvineji. Nakon što ga je žena napustila spakovao je kofere i napustio gradski život.

Međutim, vlasti su bacile oko na njega prije nekoliko godina, i sada ga žele izbaciti s otoka. Vlada Queenslanda ima nalog za deložaciju, a nedavno je donijela presudu.

Međutim, njegova odluka je nepokolebljiva. Neće se maknuti s otoka za ‘sav novac na svijetu’. Na kraju, ako ga vlasti deložiraju, spreman je živjeti na plaži, tačnije na ostacima brodova na rubu mora. U Australiji su sve plaže javne.

Jednom godišnje napušta ostrvo kako bi sebi obezbijedio namirnice za život.

Dejvid kaže da su zmije, paukovi i krokodili mnogo bolja varijanta nego terοristički naρadi kojima je svijet okružen.

Sidebar