Skip to content

U IZRAELU IΖΒΟDΕNA MAJKA koja je šetala s dvoje djece

  • U gradu Al-Lid napadnuta je trudna Palestinka dok je šetala sa dvoje djece.

U οkrutnοm i sramotnom činu, napadač je pritrčao majci i izveo zlοčin pred očima njezine djece nakon čega je ušao u sivi automobil i pobjegao s lica mjesta. Iz očevida proizlazi da je žena izbodena 20-ak puta pred djecom koju je vodila u školu.

Žrtva, žena u ranim 20-ima, bila je u poodmakloj trudnoći. Hitno je prebačena u bolnicu Assaf Harofeh u kritičnom stanju. Unatoč hitnom carskom rezu, ni ona ni njezino nerođeno dijete nisu preživjeli, piše hebrejski medij Haaretz.

https://twitter.com/Majstar7/status/1730152317465272612

IZRAELSKA policija vjeruje da je u pozadini kazneno djelo te su uhapsili dvojicu muškaraca, a koji su članovi obitelji izbodene žene, jedan od njih je njezin polubrat. A kakve veze oni imaju s ubistvom policija nije obrazložila. Obojica su prebačena na daljnju istragu, a naknadno će biti odlučeno hoće li biti privedeni na sud radi rasprave o produženju pritvora.

Napad baca tamnu sjenu na ionako zategnute odnose između Izraelaca i Palestinaca, piše BNN. U oštroj usporedbi s brojem od 103 u isto vrijeme prošle godine, skokovite stope ubistava uzrok su ozbiljne zabrinutosti. Incident pridonosi mračnoj povijesti dugotrajnog sukoba u regiji, koji je tokom godina istkan brojnim takvim tragičnim događajima.

Ovaj incident označava 222. ubistvo u arapskoj zajednici ove godine, prema neprofitnoj organizaciji Abraham Initiatives.

Također, jučer su Izraelske snage ubile dva palestinska dječaka iz vatrenog oružja u Jeninu, na sjeveru okupirane Zapadne obale, priopćilo je palestinsko Ministarstvo zdravstva.

  • Adam al-Ghoul je imao DEVET godina. Jučer ga je ubio izraelski snajperist u Jeninu.

Dok su se razgovori o produženju primirja između Izraela i Hamasa nastavili u srijedu prije krajnjeg roka, izraelska vojska izvršila je raciju u izbjegličkom kampu Jenin, prouzročivši veliko razaranje i ubivši četvero Palestinaca, uključujući dvoje djece.

Izraelska vojska prisilila je stanovnike četvrti ad-Damj da napuste svoje domove pod prijetnjom oružja i uništila ulice u četvrti, izvijestila je palestinska novinska agencija Wafa pozivajući se na sigurnosne i lokalne izvore. Vojska je također bombardirala kuću koristeći dron, navodi se u izvješću.

Racije izraelske vojske odvijaju se svakodnevno širom Zapadne obale od početka rata. Prema Palestinskom društvu zatvorenika (PPS) izraelske snage uhapsile su više od od 3.325 Palestinaca od 7.oktobra

Najmanje 242 Palestinca, uključujući više od 50 djece, ubijeno je na okupiranoj Zapadnoj obali od 7.oktobra. Više od 2750 ih je ozlijeđeno.