Skip to content

MAJKA LAŽNOG HIRURGA SAVE (23), koja je inače cvjećarka, GLUMILA MEDICINSKU SESTRU

Sava Knežević se predstavljajao kao plastični hirurg, a ustvari je po struci maser.

Sava Knežević (23) i njegova majka Danijela (49) uhićeni su u Beogradu zbog nadriliječništva.

Njegova majka Danijela, koja je inače cvjećarka, u ordinaciji je radila kao medicinska sestra.

Njeno zaduženje bilo je da pacijente prima u ordinaciju i da intervencije nakon završetka naplati. Sve je to radila iako je bila upoznata s tim da njen sin nije hirurg, kao i da su sve njegove licence falsifikovane i da ordinacija nema dozvolu za rad, pišu mediji.

Knežević je po struci maser, a od medicinskog obrazovanja ima završenu samo prvu godinu na Stomatološkom fakultetu. Sumnja se da je falsifikovao brojne diplome i sertifikate i predstavljao se kao hirurg.

U centru Beograda, na Terazijama, držao je ordinaciju, gdje je u periodu od 2. februara 2020. do 8. aprila ove godine, bez licence i dozvole za rad, u improvizovanoj operacionoj sali na zastakljenoj terasi, izvršio na desetine zahvata. Nakon intervencija ljudima su se javljale brojne kοmpΙikacije – ostajali su im ožiljci, imali su opekotine, rupe na djelovima tijela iz kojih je vađeno salo koje je potom ubrizgavano u usne i grudi.

Iako je Savi majka bila podrška u svemu, te je znala za sve njegove prevare, Savin otac Đorđe Knežević (49) zadnji je saznao, slijepo je vjerovao svome sinu da je završio fakultet, te mu je dopustio da ga liječi protiv ćelavosti, čak ga je oslovljavao sa “Moj doktor”
Sava je ocu Đorđu presadio stidne dlake na glavu.

Sava je lažirao čak i godinu rođenja. Predstavljao se da je 1989., umjesto 1998. godište.

Jedna od njegovih žrtaνa je i Katarina Liović (33) iz Zagreba, koja tvrdi da je zbog nestručno obavljenog zahvata zamalo ostala bez usne.

– Uopće me ne čudi, pa on se stalno hvalio kako je zanat “ispekao” u inozemstvu i da je često radio u drugim zemljama. Koliko daleko je išao, najbolje govori da je na svoj Instagram postavljao slike uspješnih tretmana jednog poznatog azerbajdžanskog κirurga, a kada sam ga pitala zašto objavljuje nešto što nije njegov rad, rekao mi je da je to njegov učenik. Tek kasnije, kada sam shvatila da je prevarant, kontaktirala sam tog liječnika koji mi je rekao da nikada nije čuo za Savu Kneževića – kaže ona.

Svoju priču za Blic je iznio i Nikola N.

– Rekao mi je da je završio stomatologiju, dao razliku predmeta na Medicinskom fakultetu, a zatim upisao specijalizaciju iz estetske kirurgije. Još se pohvalio da je bio uzoran student i da je diplome stekao diljem svijeta, Na zidu su bile lažne diplome i certifikati.

Operaciju je platio 1.800 eura, a da je riječ o prevario shvatio je kada je umjesto fiskalnog računa dobio potvrdu o plaćanju napisanu na indigo papiru.

– Život mi je doveo u pitanje, a tek kada sam 19. travnja uzeo izvješće u ruke vidio sam da nema pečata, već je ispisao samo broj licence. Nije bilo niti podataka o tome koju vrstu anestezije su mi dali, niti tko je anesteziolog. Odmah sam zvao liječničku komoru i dobio informaciju da ne postoji liječnik s tim brojem licence niti s tim imenom, rekao je.

Sidebar