Skip to content

Marija Šerifović ljuta: ‘Saznajte mi ko je žiri u Hrvatskoj’

  • Teya Dora, srpska predstavnica na ovogodišnjoj Evroviziji, dobila je samo tri boda od hrvatskog žirija, što je razočaralo mnoge Srbe.

Kao i svake godine, s posebnom se pozornosti pratilo kako su se dijelili glasovi u regiji, a srpska pjevačica Marija Šerifović, koja je pobijedila na Eurosongu 2007. s pjesmom “Molitva”, bila je posebno revoltirana odlukom hrvatskoj žirija koji je srpskoj predstavnici Teya Dori dao svega tri boda, piše Dnevno.hr.

S druge strane, Srbija je Hrvatskoj dala maksimalnih 12 bodova.

Na društvenim mrežama se kratko oglasila i pjevačica Marija Šerifović. “Saznajte mi ko je žiri u Hrvatskoj”, napisala je na platformi “X”.

Baby Lasagna je iz Srbije danima dobivao podršku, kako od javnih osoba tako i od gledatelja. I sama Teya Dora pozvala je na podršku kolegi iz susjedstva. Hrvati sigurno nisu imali primjedbe na 12 bodova koje smo dobili iz Srbije, piše hrvatski časopis.

Hrvatski stručni žiri 12 bodova dao je Portugalu, Sloveniji 10 bodova, Irskoj 8, Ukrajini 7, Italiji 6, Luksemburgu 5, Francuskoj 4, Srbiji 3, Švedskoj 2 i Cipru 1 bod.

Otkriveno je i ko su bili članovi hrvatskog žirija. HRT je objavio popis:

– Srđan Sekulović Skansi (muzički producent, kompozitor, tekstopisac)
– Ivana Vrdoljak – Vanna (pop pjevačica, autorka tekstova)
– Dino Jelusić (rok pjevač, kompozitor, tekstopisac)
– Mihovil Šoštarić Lockroom (muzički producent, tekstopisac)
– Gina Victoria Damjanović (pjevačica, autorka tekstova).

Norveška spikerica odbila čitati bodove na Evroviziji: ‘U toku je genοcid, otvorite oči. Otvorite srce…’