Skip to content

Medvedev ismijao odlazak britanske premijerke! Čestitao salati

Zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev komentirao je odluku britanske premijerke Liz Truss da podnese ostavku, ostavivši poruku na Twitteru: “Bye, bye, čestitam salati”.

“Bye, bye @trussliz, congrats to lettuce”, napisao je na engleskom, označivši Liz Truss.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova pozdravilo je odlazak Liz Truss s mjesta britanske premijerke, opisujući je kao “sramotu” od čelnice koja će biti zapamćena po “katastrofalnoj nepismenosti”.

“Britanija nikada nije upoznala takvu sramotu od premijera”, rekla je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova u objavi na društvenim mrežama.

“Pamtit će se kaciga na glavi, katastrofalna nepismenost, (…)” napisala je Zakharova.

Čini se da se tvrdnja o nepismenosti odnosi na putovanje, kada je Truss bila britanski ministar vanjskih poslova. Na sastanku s ruskim veteranom ministrom vanjskih poslova, Sergejem Lavrovom, činilo se da je pobrkala dvije regije Rusije s Ukrajinom, što je izazvalo opće ruganje u ruskim medijima, piše Guardian.

Zakharova je također ismijala Lizino visokoprofilno foto snimanje u Estoniji prošle godine, gdje je obukla pancirni prsluk i kacigu kako bi se vozila u tenku tijekom posjeta britanskim trupama stacioniranim u baltičkoj zemlji.

“Zelena salata je dobila “utrku” protiv Liz Truss, koja je podnijela ostavku nakon 44 dana na mjestu premijerke Velike Britanije”, navodi se u prijenosu na YouTube kanalu britanskog lista Daily Star.