Skip to content

Milanović o izjavi Kolinde da su se Rusi miješali u izbore: Dobio sam izbore, možda su mi pomogli Kinezi

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Pazina, a uoči sjednice novinarima je dao izjavu.

Na početku se slikovito dotaknuo svoje prethodnice Kolinde Grabar-Kitarović i njenih izjava u britanskom podcastu u kojemu je svoj poraz na izborima pripisala ruskom hibridnom utjecaju tvrdeći da su se Rusi umiješali u izbore na kojima je ona izgubila.

Kolinda u društvu predsjednika Ruske Federacije. Rusija 2018.

Milanović joj nije ostao dužan, piše Dnevno.hr.

“Ona se želi svim silama oprati zbog odnosa s Vladimirom Putinom, koji je bio blizak. Ali nemoj to raditi preko hrvatske grbače, nađi drugi način”, poručuje Milanović.

“Drugi album grupe Clash ‘Give them enough rope…’ pa će se sami objesiti. Znači, dajte im dovoljno štrika pa će se već sami objesiti. Taj drugi dio ne piše, ali riječ je o staroj engleskoj uzrečici i poznatom albumu. Ostao bih na tome. Razumijem da se želiš oprati od nekih stvari, ali nemoj prljati nas. Ne znam koji je razlog, pitajte nju. Ili ću je ja na Općoj skupštini u New Yorku pitati, opet se ugurala tamo”, rekao je Milanović.

“Očito želiš negdje van. Te fotografije gdje trčiš, ono, wet shirt run po Lužnikiju… Moskva se još trese od toga. Dakle, to kompromitira i onda sve to treba izbrisat, ali nemoj to mojim nosom brisat”, dodao je.

“Neću se opravdavati, to je imbecilno, dobio sam izbore, to je činjenica. Možda su mi pomogli Kinezi”, uz osmijeh je završio predsjednik Milanović.

Kolinda u Rusiji na finalu Svjetskog prvenstva 2018.

Podsjetimo, hrvatska nogometna reprezentacija 2018. godine je na Svjetskom prvenstvu u Moskvi osvojila srebrnu medalju odigravši finalnu utakmicu protiv Francuske na stadionu Lužnjiki u Rusiji.

Vladimir Putin sastao se u Kremlju s predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović 2018. FOTO: Ured predsjednika Ruske Federacije

Tada usprkos porazu u finalu od Francuza rezultatom 4:2, Kolinda je bila glavna zvijezda, gdje je u društvu francuskog predsjednika, njegove supruge, te ruskog premijera Vladimira Putina napeto pratila utakmicu te je žestoko navijala za Dalićeve vitezove, kako ih je sama tada nazvala.