Skip to content

Mirnesa, koja je ukrala milion eura u Stuttgartu, pljačku je planirala 250 metara od policije

“U njenom selu, tetovirani kradljivac je superheroj”, piše njemački Bild.

Njemački mediji su, tragajući za dokazima, shvatili da njeni prijatelji na društvenim mrežama slave Mirnesim poduhvat i ismijavaju policiju.

BILDplus je također objavio kako se Mirnesin prijatelj Muhamed – Mujo O. rugao njemačkoj policiji snimkama kako njegova prijateljica Miki pleše i pjeva na Instagramu.

Bild je otkrio da se njen stan nalazio na trećem spratu u neupadljivoj stambenoj zgradi u Cannstattu. Odatle je samo 250 metara do glavnog ulaza Državnog ureda kriminalističke policije.

Ona je u oktobru, radeći za kompaniju koja je između ostalog obavljala i poslove transporta novca u Stuttgartu, ukrala milion eura. Stavila je novac u crnu torbu i nestala. Danas je njen stan prazan, a policija je promijenila bravu.

Na vratima njenog stana visi rukom ispisana poruka glavne inspektorke: “Vaš profilni cilindar je zamijenjen! Pravi ključevi su kod policije.”

Bild saznaje da se Mirnesa u ovaj stan uselila u ljeto 2021. godine, a njena komšinica je novinarima kazala da joj se predstavila kao direktorica ekspoziture i da radi od podneva do navečer.

Portparol policije izjavio je da su dobili brojne dojave o Mirnesi.

“Da. Dobili smo zaista dosta dojava. Veliki broj baš tokom Božića. Ali, očigledno da je riječ o starim saznanjima i informacijama jer je ona i dalje na slobodi. Očigledno joj nismo uspjeli ući u trag”, rekao je.

Prodavačica u pekari je za dotičnu rekla da je “živjela povučeno, samo sam je ponekad viđala kako šeta sa svojim partnerom i psom.”

Njemački mediji su, tragajući za dokazima, shvatili da njeni prijatelji na društvenim mrežama slave Mirnesim poduhvat i ismijavaju policiju.

Mirnesa i Mujo

“Ona je među najtraženijim kriminaΙcima u Njemačkoj. Njeni prijatelji slave zlοbnu plavušu Mirnesu S.”, piše Bild.