Skip to content

Mislili da su bivšu snahu ispratili s ʺgaćama na štapuʺ, a onda se dogodio obrat

Parnica obitelji poznatih poljoprivrednika iz Križevaca proteklog je tjedna dobila svoj sudski epilog.

Naime, još u svibnju 2015. godine suprug Želimir je svu svoju imovinu darovao svom ocu samo kako svojoj bivšoj supruzi Veri u brakorazvodnoj parnici ne bi morao dati ništa. Upravo je u studenom te godine parnica okončana pravomoćnom sudskom presudom i gospođa Vera je iz obitelji otišla bez ičega-“s gaćama na štapu”!

Vera je, naravno, tužila svog bivšeg supruga i svekra pa je nakon gotovo šest godina, proteklog tjedna, sud u Križevcima presudio da onaj ugovor koji su otac i sin sklopili 2015. godine ipak pravno nevažeći te da Veri pripada trećina cijele zajedničke imovine.

Tako je Vera, koja je sa suprugom u braku bila punih 29 godina, dobila “veliki komad obiteljske torte” kojem pripada: trećina svih 14 zemljišta (oranica, šuma, vinograda, livada); trećina od dva automobila, tri traktora i 20-ak komada različite poljoprivredne mehanizacije.

Istaknuli bismo ovdje jednu zanimljivost iz presude kojom Veri pripada trećina od svih 26 krava muzara koje se u presudi navode imenima; Beba, Fata, Roza, Luna, Lura…

Vera će se još “naplatiti” i od svekra koji joj mora isplatiti 113 tisuća kuna odštete plusa kamate, a tandem sin-otac također su obavezni platiti i 31 tisuću kuna sudskih troškova. Otac i sin žalit će se na presudu.

Na ročištu je Vera istaknula kako je obitelj posjedovala veliko domaćinstvo koje se sastojalo od mnogobrojnih nekretnina koje su se obrađivale, velikog broja stoke i druge živadi u kojem je svakodnevno vodila brigu i uvelike svojim radom doprinosila prihodima.

U toj ju je priči njen bivši svekar pobio naglasivši kako se u obitelj udala bez ikakve svoje imovine te da je upravo on bio taj koji je obavljao sav posao oko obrade nekretnine strojevima, ali i svakodnevne poslove oko stoke, te mu je pomagala supruga.

“Vera nije imala nikakve prihode ni svoje imovine. Ona se iz kućanstva iselila dobrovoljno, a prema mom sinu i nama se jako loše ponašala. Nije radila s mehanizacijom, no vodila je brigu oko mužnje krava”, rekao je svekar.

Sve u svemu, agonija je napokon završila i Vera može odahnuti jer sudac je zaključio kako se radi o zajedničkoj imovini koja je većim dijelom stečena za vrijeme trajanja braka pa je Vera ipak dobila ono što joj pripada, piše 034portal.hr

Sidebar