Skip to content

Mislite da ćete preboleti raskid ako ne mislite o bivšem? E, pa pravite jednu od najvećih grešaka

Nije lako preboleti raskid, ali ovako može biti bezbolnije.

Raskid nikad nije lak, a dok pokušavate da prebolite voljenu osobu, ljudi oko vas će pokušati da vas podrže u tome i da vam odvuku pažnju.

Foto: Pixabay

I dok će vas majka podsetiti da ima i drugih muškaraca na svetu, a sestra koliko je vaš bivši momak bio grozan, vaši najbolji prijatelji će da potraže način da olakšaju vaš bol i tugu, bilo da je to pomoću sladoleda ili alkohola.

Iako vam najbliži žele najbolje, njihovi postupci i saveti često mogu produžiti bol i anksioznost. Ponekad, posle raskida, jednostavno ne želite da razgovarate o tome. Možda samo želite da spavate i plačete, a sve je to sasvim normalno i prirodno.

Dakle, u tome nema ništa loše. Samo treba da slušate svoje telo i svoja osećanja. Ponekad mislite da je najlakše da prestanete da razmišljate o toj osobi.

Naučnici tvrde da postoji “pravilan način” za prevazilaženje raskida, a zapravo skoro svi mi to radimo pogrešno.

Foto: Pexels

Istraživači sa Univerziteta u Arizoni otkrili su da je najbolji način za prevazilaženje raskida zapravo da provodite mnogo vremena razmišljajući o vezi. A priznajmo, većina nas radi upravo suprotno.

Naučnici su došli do ovog zaključka nakon sprovođenja istraživanja na 210 ljudi.

Rezultati su dokazali da su se svi oni koji su aktivno razmišljali o svojoj bivšoj vezi i raskidu osam nedelja, osećali znatno bolje od onih koji su hteli da zaborave na sve to. Naučnici kažu da je ovaj period razmišljanja neophodan za povratak samopouzdanja.

Dakle, koliko god želite da što pre zaboravite celu neuspelu ljubavnu vezu, mnogo je zdravije da prihvatite raskid jer ćete se brže oporaviti, prenosi telegraf.rs.