Skip to content

Mladi ribolovac (16) je ulovio ribu od 12 kilograma, poljubio je i vratio u jezero i napisao dirljiv komentar

Ovakvim ribama je mesto u vodi!” napisao je u komentaru.

Foto: Privatna arhiva

Ulovio sam ribu života! Ovim ulovom sam oborio svoj i rekord mnogih drugih ribolovaca. Drago mi je sto sam imao tu čast da na štapu imam takvog aligatora“, napisao je Lazar Tasić (16) strastveni ribolovac i “čuvar” Vlasine, dečkić koga, kada nije u školi, možete sresti samo na obali jezera.

Štuka koju je ulovio teška je 12 kilograma i ima čak 112 centimerara. U njegovim rukama bila je kratko, tek toliko da mu ispuni srce i da se naprave fotografije koje će ući u legendu Vlasine. A onda, ribu je poljubio i pustio na slobodu.

– Kada je uhvatio ovu ribu, celu noć nije mogao da spava, toliko je bio srećan. Samo mu stižu poruke na telefon, da podigne nešto u pošti – priča otac Miroslav.

A stižu mu darovi i čestitke – svi se dive mladom pecarošu koji je ostvario takav uspeh, a ni sekundu se nije dvoumio da li da svoj trofej ponese sa sobom.

Foto: Privatna arhiva

Ribolovom sam ozbiljnije počeo da se bavim pre 3 godine, gde me je na samom početku moj komšija Miša Cvetković naučio da pecam i vraćam ribu nazad. Uglavnom pecam na varalice koje on pravi, “koshmi lures”. Do sada sam vraćao svaku ribu koju ulovim, to ću nastaviti da radim i u budućnosti. Bitno mi je da dam primer drugima kako treba da radimo, da bismo očuvali riblji fond – ispričao nam je Laza – priča nam Lazar.

Pre nešto više od dve godine on je upecao i svoju prvu štuku, koja je mogla da mu stane u dlan. Izgleda da mu je donela sreću.

Foto: Instagram/laca_fishing

– Baš je zaljubljen u sport. Kada dođe iz škole, odmah ide u ribolov. I cele godine peca, a nijednu ribu nije doneo kući. Kaže “Mi ispod mere sve puštamo“. Ja sam sa njim pecao kad je bio dete i učio sam ga, a onda je našao društvo i sami su postali ribolovci, svi pecaju na varalice, a jedan komšija mu je mentor – kaže otac.

Lazar uči za mašinskog tehničara motornih vozila u Vlasotincu, gde i živi.

Foto: Instagram/laca_fishing

Pokazuje izuzetnu ljubav prema prirodi i angažuje se kad god je potrebno braniti je od ljudske ruke.

Izvor: Telegraf.rs

Sidebar