Skip to content

“VIDIO SAM DA SE SPORO KREĆE I ONDA JE SAMO NESTALA” Ilija je skočio u kanal iako NE ZNA DA PLIVA da bi spasio jednu baku

Dok se vraćao iz druge smjene Ilija Milutinović (18) iz Banje Koviljače nije ni sanjao da će u noći kada se nebo otvorilo nad lozničkim krajem učiniti humano djelo.

On je, iako neplivač, te noći u utorak skočio u nabujali trbušnički kanal i iz mutne bujice spasio mještanku Zorku Kalebić (86) koja je u njega upala.

– Bio sam u kolima sa roditeljima i kolegom, a zbog velike vode te noći do kuće u Banji Koviljači nisam mogao uobičajenim putem nego smo pošli kroz Trbušnicu. Mada je bilo mračno i kišno vidio sam na nekih tridesetak metara žensku osobu kako se sporo kreće i onda odjedanput nestaje. Pretpostavio sam da je upala u kanal pored puta. Izletio sam iz vozila, upalio svjetlo telefona, kada se pojavila na površini mutne vode. Bez razmišljanja sam bukvalno naglavačke skočio u bujicu. Uspio sam da je uhvatim oko struka i izvučem na put gde su mi pomogli saputnici. U autu je bilo ćebe u koje smo je uvili i pokrili kabanicom, okrenuli na bok dok nije stigla Hitna pomoć koju sam pozvao u međuvremenu – priča Ilija za Kurir.

Kaže da je kanal bio maltene sasvim pun vode koja je nosila sve pred sobom, da je na dnu mulj i da mu je kada je skočio voda bila do grla pa se jedva i sam izvukao na obalu. Ispostavilo se da je baka iz obližnje kuće izašla napolje, došla do kanala kad joj se noga omakla i tako je završila u mutnoj i nabujaloj vodi.

– Stvarno ni sekund nisam oklijevao šta učiniti. Nisam plivač, ali je neko bio u nevolji i reagovao sam samo sa željom da ženu izvučem iz te vode. Drago mi je da se sve završilo dobro – kaže momak koji je pokazao da veliko srce može sve pa i da neplivač pobjedi bujicu i spasi jedan život.

Da nije bilo Ilije ko zna kako bi se sve završilo.