Skip to content

Mogući poraz kolone Oružanih snaga Ukrajine kod Zaporožja

Ukrajinski Telegram kanal DeepState analizirao je fotografije i videozapise epizoda koje su danas objavili Rusi s porazom ukrajinske vojne opreme.

Analitičari vjeruju da su se događaji najvjerovatnije odigrali u području Male Tokmačke (tamo su, kako navodi ruska javnost, Oružane snage Ukrajine napale ruske položaje, što Ukrajina nije službeno potvrdila).

“Na snimci se vidi da se radi o topništvu kojem se nanosi poraz. Po tačkama razaranja gotovo sve je u sivoj zoni. Kvaliteta snimka sugerira da je pucano s Orlana ili ZALE”, stoji u poruci.

Prema analitičarima, ukrajinski konvoj je pogođen zbog ranog otkrivanja zračnim izviđanjem Rusa, koji su se pripremali i čekali udar, piše Strana.ua.

“Nenadoknadivi gubici: najmanje 4 oklopna transportera, najmanje jedan Leopard 2A4”, stoji u izvješću.

Danas je i vojni promatrač njemačkog Bilda, Julian Röpke, rekao da su Oružane snage Ukrajine tijekom današnje ofenzive južno od Orehova u regiji Zaporožje prvi put upotrijebile njemačke tenkove Leopard-2 .

Röpke napominje da su Leopard-2 tenkovi predvodili kolonu, a slijede ih britanska i američka oklopna vozila.

“Navodno su njemački tenkovi naišli na žestok otpor Rusa. Nekoliko vozila je, po svemu sudeći, razneseno minama ili se našlo pod topničkom vatrom”, napisao je novinar.