Skip to content

MONIKA BELUČI: Za mene starenje znači da budem još bolja!

Glumica Monika Beluči ne samo da je jedna od najlješih žena na svijetu, već je i veoma mudra. Iz mnogobrojnih glumičinih intervjua možete naučiti mnogo.

Foto:Profimedia

-Prvo dijete sam rodila sa 40, drugo sa 45, i nikada ne bih voljela da ponovo imam 20 godina. U mladosti imate beuatie di diable (đavolsku ljepotu) kako kažu Francuzi, ljepotu koju ne shvatate, koju niste spoznali. Ali, kad je tebi 50, unutar tebe se rađa lepota druge vrste, ljepota koja ti daje snagu. Ta snaga nije vezana za spoljašnu ljepotu!

– Ljepota žene postaje problem samo u dva slučaja: kada je nema, i kada ne postoji ništa osim ljepote. – Nama ništa ne pripada: ni naši muževi, ni djeca. Mi možemo samo da podijelimo osjećanja, emocije sa ljudima koje volimo.

– Žena može voljeti tako, kao da nikada neće otići. Ali, može doći i takav dan kada će otići tako, kao da nikad nije ni voljela.

– Za mene, starenje znači – postati bolja! – Ljudi mogu čoveku oprostiti um, čak i talenat, ali ljepotu i uspjeh- nikad! – Šta ću raditi kada ostarim, i kad me moja slika u ogledalu više neće radovati? Isto, što je radila i moja mama. Neću gledati sebe u ogledalu – gledaću u svoju djecu.

Foto:Profimedia

– Ja uvijek kažem mladim djevojkama: „Naučite da volite svoje tijelo!“ Jer savršenstvo ne postoji, i sasvim je očigledno da žena sa oblinama nije manje lijepa od vitke djevojke. Jednostavno, treba naučiti prihvatati sebe, onakvim kakva jesi. – Svima nama su neophodne iluzije. I baš zato, volimo filmove.

– Ni za šta na svijetu ne bih željela da mi je ponovo 20. Sada sam mnogo srećnija, nego tada, jer u tom uzrastu mi tek spoznajemo sebe, pokušavamo razumjeti šta želimo da budemo, patimo od nesigurnosti. Sada tačno znam šta mi je potrebno, a bez čega mogu živjeti.

– Biti lijepa sa 20 godina- to je prirodno. Kada ste lijepi sa 35 ili 45- to je rezultat rada na sebi i unutrašnje sreće.

– Po mom mišljenju glupo je, s obzirom na mladost i ljepotu, postati sponzoruša nekog sa dubokim džepom, beskrajno trošiti život na žurkama. Ljepota nam je potrebna kao pomoć da pronađemo harmoniju, ljubav i smisao u ovom haotičnom svijetu.

Foto:Profimedia

– Ne treba mrzeti ljude koji zavide, oni priznaju da si bolji.

– Ljepota postaje ekspresivnija i interesantnija kada je prikrivena odjećom. – Ženstvenost – to je harmonija, prirodnost i senzualnost.

– Ne razumijem žene koje kažu da ih muška želja ponižava. Mislim da one, jednostavno, nisu u skladu sa sobom.

Foto:Profimedia

(Kurir.rs/Uspešnažena, Foto:Profimedia)