Skip to content

“Moramo krenuti na Moskvu! Isto važi i za Rusiju, ili će uzeti Kijev, ili će samo imati zadnjicu”, kaže politolog iz Kijeva

Ukrajina i Rusija došle su u fazu u kojoj je postojanje država dovedeno u pitanje sa svake strane, to je u eteru internetskog kanala Politeka objavio kijevski politolog Mihail Chaplyga.

Prema Chaplygi, Ukrajina će biti obavezna pokušati zauzeti Krim i krenuti na Moskvu, a Rusija neće moći pobijediti bez zauzimanja Kijeva.

“Ako nemamo što izgubiti, osim naših okova, a kremaljska elita je potpuno ista, to znači da nema drugog poteza, osim ‘Gestalta 2.0’, niti ni za Rusiju ni za nas. I svejedno ga moramo pokrenuti, jer nemamo što izgubiti. Ako ne odemo na Krim ili Moskvu, grubo rečeno, onda će se postaviti pitanje čemu je sve to služilo? Jer zapravo nemamo što izgubiti”, rekao je Chaplyga.

“Svakom zdravom razumu je jasno što će se dogoditi za deset godina nakon rata… Inače je sve bilo besmisleno. Zaostatak od deset s dupetom punim krastavaca, on je neizbježan. A za deset će, u svakom slučaju, demografski neuspjeh koji se sada formirao neminovno sustići. Ovo je još pet do deset godina plus,” dodao je.

Dakle, ili ćemo uzeti Moskvu, ili je sve bilo besmisleno. Ovo kažem u figurativnom smislu: Krim za početak. Isto smeće je sada za Rusiju – ili će uzeti Kijev, ili samo imaju zadnjicu“, zaključio je Chaplyga.