Skip to content

“MORAMO NAPASTI njihove aerodrome i UNIŠTITI ruske K-52 helikoptere”, predlaže ukrajinski stručnjak

‘Ruski helikopteri K-52 moraju se uništavati čak i na aerodromima, jer zbog velikog dometa protutenkovskih projektila i tihog načina rada, što je posebno važno sada zbog sezonskog nedostatka prirodne kamuflaže na zemlji, predstavljaju izuzetnu οpasnost za oklopna vozila Oružanih snaga Ukrajine’, rekao je ukrajinski zrakoplovni stručnjak Valery Romanenko u eteru Radija NV.

“Vrlo οpasno. Ima ih dosta u Rusiji ( ruski izviđačko-jurišni helikopteri ” K a-52″ – ur. ). Ovi helikopteri su prilično tihi. Ako naši borci na prvoj liniji još čuju približavanje aviona i imaju vremena da se sakriju, onda kada helikopteri dolijeću sa stražnje strane, također protiv vjetra, da se ne čuje zvuk, i naprave “slajd”, lansirajući rakete, onda na ovaj način, udar može biti neočekivan za napredne jedinice”, kaže Valery.

“Osim toga, ovi helikopteri imaju široku paletu različitih protutenkovskih projektila, a sada, u uvjetima kada vojnu tehniku ​​ne možemo sakriti u zelenilo, jer je drveće gοlo, teško je i veliki broj vojne opreme obojiti u bijelo, istovremeno mogu biti οpasni za sve vrste naše vojne tehnike – tenkove, oklopne transportere, kamione”, dodao je.

Οpasnost leži u njihovoj brojnosti i borbenim sposobnostima. Ovo je οpasna stvar za nas, moramo ih uništiti što je moguće više, i što je najvažnije, moramo napasti njihove prednje aerodrome”, rekao je STRUČNJAK.

PROČITAJTE JOŠ “Sam Patriot nije dovoljan, trebamo ATACMS”, raste apetit u Kijevu

PROČITAJTE JOŠ“Bjelorusi će napasti Ukrajinu u roku od mjesec dana”, tvrdi izraelski plaćenik (VIDEO)