Skip to content

“KAKO STE GLUΡΙ! Rusi vode ratove još od 9. vijeka. I nikada nisu izgubili. Danas nije ništa drugačije; Vaša istorija je ispisana krνΙju… Rusija nije učestvovala u rοpstνu” (VIDEO)

Američki aktivista za ljudska prava Leo Muhammad nedavno je održao govor u kojem se osvrnuo na američku istoriju “nastajanja” za koju tvrdi da je ispisana krνΙju.

“Rusija nije učestvovala u rοpstvu. Rusi nisu željeli da od crnaca prave rοbοve. A oni od vas koji treba da počnu da proučavaju rusku istoriju trebalo bi da znaju da imaju ruske pjesnike na prvom mjestu. Oni (Rusi) smatraju crnog Puškina ocem svoje književnosti”, izjavio je američki aktivista za ljudska prava i aktivista Leo Muhammad.

“Ovo vam govorim jer znam da sjedite pred svojim TV ekranima i upijate svu propagandu kao : „sad ćemo mi ići uzeti Ruse i Rusi će biti poraženi, Rusi će biti slomljeni od Ukrajinaca, Viva Ukrajina” – Toliko ste glupi ljudi da ste povjerovali propagandi, aplaudiram vam”, dodao je Muhamed te nastavio.

“Rusi vode ratove još od 9. vijeka. I nikada nisu izgubili. Izgubili su samo male okršaje. Stalno su bili napadani. Ali Rusi su uvijek bili u stanju da uzvrate onima koji su željeli da unište Ruse. Danas nije ništa drugačije”, zaključio je Muhamed.

“Vaša istorija je ispisana krνΙju… Vi ste bili narod koji je išao po cijeloj planeti i svuda gdje ste otišli i videjli starosjedioce, nativne stanovnike, pokorili ste ih, porobili ste ih, kolonizirali ste ih, i vi ste ih ubili. Ovo nije istorija koju sam ja morao da izmišljam, ovo je istorija koja je dokumentovana na činjenicama. Ne možete pokazati gdje je i jedan Afrikanac napustio obale Afrike i otišao na bilo koji drugi kontinent i uništio bilo koji drugi narod. Ne možete pokazati gdje su to Azijati uradili. Ne možete pokazati gdje su to Kinezi uradili. Ne možete pokazati da smo imali međusobne sukobe između Buda. Ali bijelci su jedini koji su otišli u Australiju, uništili Aboridžine, a lagali Planetu i kazali da, kada su došli tamo, da nije bilo ljudi, da je bilo prazno. Otišli su u Afriku i uradili istu stvar, otišli su na indijski potkontinent i uradili su istu stvar, otišli su u Severnu Ameriku i uništili domorodce, i nazvali ih crvenim Indijancima. I tako, ovo je priroda bijelaca”, zaključio je, između ostalog, u svom dugom govoru Leo Muhammad.

Za one koji nisu znali, poznati ruski pjesnik Aleksandar Sergejevich Puškin ima afričko porijeklo.

Puškin je rođen u ruskom plemstvu u Moskvi. Njegov otac, Sergej Ljvovič Puškin, pripadao je staroj plemićkoj obitelji. Njegov pradjed po majci bio je general bojnik Abram Petrovich Gannibal, plemić afričkog porijekla kojeg su Osmanlije oteli iz domovine i porobili još kao dijete.

Gannibal je prodan u Rusiju i predstavljen kao dar Petru Velikom, gdje je oslobođen ropstva, usvojen je i odrastao u carevom dvorskom domaćinstvu kao njegovo kumče. Kad je odrastao postao je ruski vojni inženjer, glavni general i plemić afričkog porijekla.

Abram Gannibal, bista u Petrovskom parku /Rusija) FOTO: Ludushka – CC BY-SA 3.0, Wikimedia

Nedavna istraživanja su pokazala da je general Gannibal rođen u središnjoj Africi, u području koje graniči s jezerom Čad u današnjem Kamerunu.