Skip to content

Muškarac (64) s invaliditetom iz Washingtona, pretučen na smrt od strane ‘tri djevojčice u dobi od 12 i 13 godina’

Pet mjeseci nakon brutalnog premlaćivanja 64-godišnjeg čovjeka s invaliditetom, tri su djevojke uhvaćene u vezi sa smrću Reggieja Browna.

Reggie Brown iz Northwest DC-a imao je 64 godine kada su ga tri djevojčice, stare 12 i 13 godina, brutalno pretukle na smrt u oktobru prošle godine na Aveniji Georgia.

U preokretu događaja, 12-godišnja djevojčica koja se povezuje sa zločinom upucana je u nogu u svom stanu u petak oko 4 sata ujutro. 

Užasna snimka koju su vidjeli detektivi pokazuje kako tjelesno hendikepiranog muškarca udaraju i gaze maloljetnici.

Detektiv Harry Singleton posvjedočio je videu u petak da je muškarac u plavom kaputu bacio 64-godišnjaka na tlo, a zatim je osumnjičenik zajedno sa skupinom djevojaka jurio Browna dok je pokušavao pobjeći.

Nakon premlaćivanja u jedan ujutro, djevojke su ‘djelovale slavljenički’ dok su se udaljavale s mjesta zločina.

Snimak koji zbog uznemirujućeg sadržaja nije javno prikazan pokazuje grupu djevojčica kako jure za invalidom starim 64 godine niz prolaz i potom ga skidaju sa žičane ograde dok je očajnički pokušavao da pobjegne.

Udarale su mu glavu o beton prije nego što su mu spustile pantalone do gležnjeva i koristile njegov kaiš da ga tuku, ispričali su istražitelji u petak na sudu, prema Washington Postu.

Djevojčice su se navodno smijale kada je Braun počeo da krvari iz glave, pri čemu je jedna od djevojčica vikala: “Proključava!”

Prema policiji, Braun je bio invalid i imao je problema sa mentalnim zdravljem. Također je imao metalnu ploču u glavi i samo po dva prsta na svakoj ruci.

“Moj ujak zaista nije zaslužio ovo”, rekla je Braunova nećakinja.

“Bio je poznat u ovoj zajednici godinama, tako da je suludo se ovo dogodilo na mjestu gdje je živio 64 godine. One moraju da snose odgovornost!”

Djevojčice se suočavaju s optužbama za ubistvo drugog stepena i sudi im se kao maloljetnicima.