Skip to content

Muškarac oženio ‘laku’ ženu pa mu se ismijavali: Fine su mnoge pa onda u braku luduju

Dal’ bio to muškarac ili žena ima pravo da se vjenča sa onom osobom koju sami/a izabere za sebe. to se drugima i može svidjeti ili ne, jednostavno ne treba odobrenje od drugih.

Svoju suprugu sam upoznao još u srednjoj školi. Tada nismo bili u vezi i nisam je gledao tim očima. Bila je na lošem glasu jer je mnogo izlazila i mijenjala muškarce. Ali bez obzira na njen način života bila je jako lijepa i zabavna i svi su rado provodili vrijeme sa njom.

 

Nisam ni ja bio neka cvjećka. U to vrijeme nije bilo popularno da se izlazi, da istražujemo svoje želje, osjećaje i misli. Glava nam je svima bila u torbi i nismo imali pojma šta je prava suština života iako smo žustro tvrdili da to znamo. Borili smo se da izađemo na kraj svojim emocijama.

Poslije završetka srednje škole otišao sam u drugu državu na studije i nakon toga je nisam nikako sreo. Nakon što sam završio fakultet i vratio se u rodni grad okupili smo staro društvo i odlučili da proslavimo naše ponovno ujedinjenje. Tada sam je sreo i jedva da sam je prepoznao.

 

Sazrjela je u pravu djevojku, visoku lijepu, i što mi je bilo najčudnije – ozbiljnu. Njeno ponašanje je bilo mnogo prefinjenije nego kada sam je posljednji put vidio. Razmijenili smo brojeve i naredni dan otišli na večeru. Ispričala mi je dosta toga o svome životu poslije srednje škole.

Nije završila fakultet ali je pronašla fin posao i bila je spremna da se zaljubi i skrasi. Što se sa nama kasnije i desilo. Od tada smo postali nerazdvojni, ubrzo smo se i vjenčali, kupili kuću i planiramo proširiti našu porodicu. Moji prijatelji su otvoreno govorili da su protiv ove veze.

 

Stalno su mi napominjali kako je ona laka žena, kako će takva biti u braku. Nisu štedjeli riječi i često su je vrijeđali: “Kako možeš da budeš sa njom poslije toliko muškaraca?”, “Ona je oštećena roba”, “Uvijek će te varati”… Bilo kako bilo, ja sam u svojoj ženi vidio ženu koja je spremna da se posveti jednom muškarcu.

 

Njena prošlost je samo njena, svi smo se mi borili sa ludim emocijama u mladosti na svoj način; kako smo znali i umjeli. Uopšte je ne gledam na taj način kao laku ženu. Drago mi je da je prošla u životu sve što je željela, drago mi je da je ludovala i živjela sto na sat, jer je sve prošla u pravo vrijeme, i u pravo vrijeme bila spremna za brak, prenosi pult24.

 

Dok sa druge strane, većina mojih prijatelja koji su oženili “fine i pristojne” žene, sada ih hvataju po kafićima, tjeraju ih da idu kući djeci, brane im izlaske i vode borbu sa njima.

Mnogo je takvih koje su se fine udale pa u braku počele da luduju. Zato je bolje uvijek sve proći na vrijeme, kad si mlad barem se pravdaš na mladost.

Kako ćeš opravdati zrelu odraslu ženu koja nema mira u braku?