Skip to content

Muž nije obraćao pažnju na mene a sad me prati kao psa: Bakin savjet je pomogao

Svaki muškarac na početku voli udobnost, ali kad se previše navikne na to onda više i ne cijeni.

U svakoj vezi ili braku je tako. Kada mu žena sve udovolji i radi kako on kaže, prestaje da je cijeni ili to se smanji na minimum. Tako je i u mom slučaju bilo. Trudila sam se svakodnevno da pridobijem njegovu ljubav i pažnju ali njegova ljubav se sve vise udaljavala i smanjivala.

Došlo je do tog stanja da je prestao da me gledao kao svoju voljenu, nego kao žena koja ce biti njegova sluga i koja ce mu biti tu samo kad mu treba.

Pa sam zamolila baku za savjet i pitala kako natjerati supruga da se plaši da će izgubiti svoju ženu. a Baka je odgovorila:”Jednostavno je, pokaži mu sta može izgubiti.”

Kratka pauza u ugađanju biće mu dovoljna da shvati koliko je sretan i shvati da je bez svoje žene kao bez ruku. U takvim trenucima predstavnici jačeg spola počinju cijeniti svoje dame. Pokaži mu kakav bi mu život bio bez svega što si mu naučila ugađati;

Bez doručka prije posla, bez jutarnje kafe, bez kolača i poslastica, bez svježe opranog rublja i bez ispeglanih košulja.

Zvučalo je previše jednostavno da bi bilo učinkovito, pomislila sam. Mnoge žene se plaše da isprobaju ovu metodu jer se plaše da će baš tako izgubiti svog muškarca – tako što će mu prestati udovoljavati.

Odlučila sam da pokušam i nisam mogla vjerovati – stvarno je upalilo! Prvo jutro smo ustali, bio je vikend, sjeo je za stol u kuhinji i čekao svoj doručak i kafu koje nije morao ni zatražiti a već bi ih dobio. Sjela sam pored njega i rekla da me boli glava i da ne mogu ništa da spremam.

Iznenađenje na njegovom licu bilo je očito. Tražio je da odem u prodavnicu i donesem sve gotovo, rekla sam da nemam volje. Na šta se ponovo iznenadio. Takvo raspoloženje sam zadržala tokom čitavog dana. Postala sam tajanstvena i provodila vrijeme na telefonu u spavaćoj sobi.

Tada mu je proradio ego i ljubomora i tražio je da kontroliše moje društvene mreže i poruke. Naravno, tu nije bilo ništa sumnjivo. Sledeći dan sve se preokrenulo. Dočekali su me kafa i doručak na stolu, nisam mogla da vjerujem, prenosi pult24.

Tada je počeo da priča kako je razmišljao i shvatio kako treba više da cijeni sve što činim za njega i da se plaši da će me izgubiti. Taj dan smo se povezali više nego ikada. Tako da dame moje, ne plašite se da eksperimentišete sa svojim muškarcima. Sve što vam se kod njih ne dopada možete promjeniti.