Skip to content

Na skup podrške referendumima “Svoje ne ostavljamo” u Moskvi došlo oko 50.000 ljudi

Oko 50.000 ljudi došlo je na miting “Svoje ne ostavljamo” u Moskvi u znak podrške referendumima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u regijama Herson i Zaporožje, priopćila je tiskovna služba Glavnog ureda glavnog grada. Izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Rusije, prenosi RIA novosti.

Došlo je oko 50.000 ljudi, rekli su u ministarstvu.

Od 23. do 27. rujna u DNR i LNR, te u regijama Herson i Zaporožje održava se referendum o pripajanju Rusiji. Djelatnici izbornog povjerenstva do ponedjeljka će obilaziti adrese prikupljanja glasova građana, a u utorak se birališta otvaraju za sve, naveli su.

 

“Ovo je bitka za našu povijest, za naše djedove, popljuvane, zalivene zelenilom, ponižene!”, obratio se glumac Igor Petrenko okupljenima na miting-koncertu “Svoje ne ostavljamo” na Manežnaja trgu.

Moskva

Vladivostok, Omsk, Magadan, Saratov, Čita, Penza, Jekaterinburg, Naljčik, Grozni, Krasnodar – u ovim i mnogim drugim gradovima jučer su se odvijali mitinzi podrške.

S druge strane, Grupa sedam zemalja (G7) rekla je da nikada neće priznati ruske “lažne” referendume u zajedničkoj izjavi, piše Guardian.

“Referendumi” održani u četiri područja Ukrajine pod ruskom okupacijom bili su pokušaj Moskve da stvori “lažni” izgovor za promjenu statusa ukrajinskog suverenog teritorija, navodi se u priopćenju.

Čelnici G7 rekli su: Nikada nećemo priznati ove referendume koji se čine korakom prema ruskoj aneksiji i nikada nećemo priznati navodnu aneksiju ako do nje dođe.