Skip to content

Nadbiskup Lihtenštajna odlučan u borbi protiv LGΒTΙQ+ ideologije

Lihtenštajnski nadbiskup Wolfgang Haas otkazao je planiranu misu sa delegatima lihtenštajnskog državnog parlamenta zbog njihove podrške istοspοlnim ‘brakovima’.

‘Ovakvo liturgijsko slavlje više nema smisla s obzirom na saborsko ponašanje velike većine naših državnih saborskih zastupnika u bitnom pitanju kršćanske etike’

U objavljenom pismu , Haas je objasnio svoju odluku.

Velikom većinom – protivno znanstvenim i pravnim relevantnim smjernicama – Vladi je upućen prijedlog za izradu odgovarajućeg zakona, odnosno uvođenje takozvanog pseudo-braka, koji je u suprotnosti s naravnim pravom, a posebice kršćanskim shvaćanjem čovjeka, onako kako odgovara božanskom poretku stvaranja”, napisao je nadbiskup.

“Slijedom toga, došlo je vrijeme da se suzdržimo od tzv. ‘službe Duha Svetoga’ na otvaranju zasjedanja državnog sabora, jer takvo liturgijsko slavlje više nema smisla s obzirom na parlamentarno ponašanje velike većine naše države. parlamentarci u bitnom pitanju kršćanske etike”, izjavio je Haas.

“Ovo još jednom pokazuje koliko je nužno, u smislu vjerničke vjerodostojnosti, oduprijeti se i izbjegavati bilo kakav oblik javnog ili institucionalnog uljepšavanja stvarnog stanja.”

“Iskustvo pokazuje da su posljedice moralnog ponašanja političara katastrofalne. Uvođenje takozvanog “braka za sve“, sa svim pripadajućim ekscesima dovest će do moralne dekadencije u obrazovanju, kao što se već može vidjeti u raznim zemljama, gdje je LGΒΤΙQ+ prοpaganda pronašla put do umova mladih ljudi.”

“Temelj za svoju odluku pronalazim u dokumentu Učiteljstva Razmatranja u vezi s prijedlozima za pravno priznavanje zajednica između homοseκsualnih osoba, koji je objavila Kongregacija za nauk vjere, i dokument nije nastao kao rezultat privatnog mišljenja. Ipak, zabrinjavajuće je da moja odluka nije postigla očekivani učinak kod parlamentarnih zastupnika Lihtenštajna, koji se deklariraju kao katolici“, stoji u priopćenju mons. Haasa.

Mons. Haas je i prije zauzimao odlučan stav protiv LGΒΤΙQ+ agende u javnosti. U lipnju ove godine otkazao je planirani ručak s gradonačelnikom jednog grada u svojoj biskupiji jer je taj dužnosnik bio domaćin + pridea dan ranije.