Skip to content

“Najgori dio genocida je njegovo suučesništvo i šutnja. Evropske elite su nijemi svjedoci ovog suučesništva” – Predsjednik Venezuele

Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro izjavio je da je palestinski narod bio izložen “genocidu” više od 75 godina i usporedio ono što se dogodilo s holokaustom.

U izjavi za meksičke novine La Jornada, Maduro je kritizirao međunarodnu zajednicu što je ostala “nijema” pred događajima u Palestini.

Naglašavajući da je palestinski narod bio izložen genocidu više od 75 godina, Maduro je rekao: “Najgori dio genocida je njegovo suučesništvo i šutnja. Europske elite su nijemi svjedoci ovog suučesništva. Suučesnička aktivnost američkih elita koje proizvode oružje i oružje i oružje za bombardiranje i ubijanje nedužnih Palestinaca. Ubijeno više od dvadeset i jedne hiljade Palestinaca… Čini se da su krenuli za djecom, da ih istrijebe…”

Zalažući se da međunarodni sudovi trebaju poduzeti mjere, Maduro je ustvrdio da se zločini u Palestini događaju uživo i pred očima svijeta.

ONO ŠTO SE RADI U PALESTINI NEMA IMENA…

“Istina, ono što se čini u Palestini nema imena, jedino je usporedivo sa samim židovskim holokaustom koji je židovski narod doživio u vrijeme Hitlera, u nacističko doba. Nema načina. Međunarodna pravda bi trebala funkcionirati. Ali mi jednostavno ne vidimo lice međunarodne pravde. Genocid usred bijela dana uživo i izravno na društvenim mrežama. I ništa se ne događa”, iznio svoju procjenu.

Navodeći da je Venezuela solidarna s palestinskom stvari, Maduro je rekao: “Svjesni smo patnje dječaka i djevojčica u Palestini. Božić se nije slavio u zemlji gdje je Isus rođen. Sva mjesta u Betlehemu su zatvorena. Mjesto gdje se nalaze Isusove jaslice okruženo je tenkovima. Borba i otpor palestinskog naroda je isto što i borba i otpor našeg naroda, što će nam donijeti. Vidjet ćemo…”

Maduro navodi da su dva rata, između Rusije i Ukrajine, Palestine i Izraela, povezana velikim biznisom američkog vojnog aparata i izraelskog vojnog aparata koji su potpuno povezani.

“Veliki vlasnici američkog vojnog aparata su izraelski investitori. I vjerujem da su ova dva rata koristila proizvođačima krvi, smrti i oružja”, rekao je.

Maduro je, što se tiče rusko ukrajinskog sukoba, rekao da su u Kijevu konfesionalni neonacisti, dakle, “cijela grupa koja je preuzela vlast u Kijevu 2014., ono što su učinili je da su se stavili u službu strategije provokacije protiv Rusije.”

“U Ukrajini treba tražiti mirovno rješenje, ali oni ga ne žele tražiti, žele Rusiju baciti na koljena i poniziti. I u ovom trenutku, Rusija pobjeđuje u ratu protiv cijelog NATO-a, unatoč njihovoj vojnoj potrošnji.”

Maduro je također rekao da je BRICS, organizacija koju su formirali Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika, budućnost čovječanstva, te da teži što prije prijeći iz članstva BRICS-a u punopravno članstvo BRICS-a.