Skip to content

Najljepša vijest danas: “Bogdan ozdravio preko noći, majka u šoku”

Mali Bogdan Gicović uspio je da pobijedi, saopštila je njegova majka Marina Gicović na Fejsbuku.

“Ovu vijest čekam više od dvije godine, i sad kad je napokon čujem, ne znam da li bih plakala ili se radovala, apsolutno sam u šoku, ovo je dan koji ćemo zasigurno cijeli život slaviti,” izjavila je Bogdanova majka obrativši se u Live videu na društvenoj mreži.

Ona je objavila nekoliko fotografija i snimaka na društvenim mrežama u kojima potvrđuje da je “Bogdan uspio”.

– Ljudi slavite Boga i verujte mu molite mu se svaki čas.Ovoliki tumor da nestane u njegovom stomaku to je samo BOŽIJE čudo. On je spasio Bogdana i podario šansu za životom – navela je Marina.

– Ovo je čisto božje čudo, Bogdan je ozdravio preko noći zahvaljujući Bogu. Slava vječna Bogu i svim svecima pravoslavnim ovog svijeta vječna slava – dodala je ona.

Foto: Marina Gicović Facebook

Bogdan je rođen 2015. godine i bolovao je od tumora u maloj karlici – Rabdimiosarkoma. Prošao je kroz pedeset i dva ciklusa hemioterapije, dvadeset i osam dana zračenja, kao i djelimične operacije tumorske mase. Tačnije, od 18.07.2018. godine, Bogdan je prvih šest mjeseci proveo na Institutu za majku i dijete, kada je prošao kroz pet ciklusa hemioterapije.

Posted by Marina Gicovic on Friday, 11 September 2020

S obzirom na to da u tih prvih šest mjeseci nije mogla da se izvrši operacija tumorske mase, Bogdan je morao da nastavi liječenje u inostranstvu, tačnije na klinici Acibadem u Istanbulu. Na samom dolasku u Istanbul ljekari su se borili za Bogdanov život. I u tom trenutku mu davali 10% da će da preživi. Tamo je proveo trinaest mjeseci, bez ijednog dolaska u Srbiju.

Četrdeset i četiri ciklusa hemioterapije, kao i kroz dvadeset osam dana zračenja, zajedno sa hemioterapijom, i operacije krajem decembra 2019. godine. Hemioterapije su u nekim momentima bile toliko jake da je Bogdan provodio i po dvadest dana u bolnici. Ali njegovom snagom i željom za životom je prelazio prepreku po prepreku.

atvbl.com

Sidebar