Skip to content
covjek prica na telefon

Najljepše se živi pored supruge koja vam stalno zvoca

Naučnici su dokazali da su žene koje poseduju jake ličnosti, pravi dragulj za partnera.

Prema studiji, takva žena značajno smanjuje rizik od dijabetesa kod svog muža. Teško je povjerovati, ali ovo su naučno dokazane činjenice! Nije sve baš tako jednostavno. Pogotovo ako vam žena “zvoca” od jutra do sutra.

Ova studija se ne odnosi na te krajnosti. Ali, čovjek koji pored sebe ima “zahtjevnu” ženu, može da prestane da brine o svom zdravlju.

Stručnjaci sa Univerziteta u Čikagu i Državnog univerziteta u Mičigenu, sproveli su niz eksperimenata i dokazali da loše raspoloženje partnera direktno utiče na zdravlje drugog partnera, posebno u smislu potencijalnog rizika od dijabetesa.

Istraživanje je obuhvatilo 1228 parova. Naučnici su im postavili mnoga pitanja o međusobnim odnosima u vezi/braku. Rezultati muškaraca su se radikalno razlikovali od rezultata istraživanja kod žena.

Muškarci koji su izjavili da su njihove žene stalno pokušavale da ih kontrolišu, da su iritantne i nastrojene kritici, bili su manje skloni pojavi dijabetesa u budućnosti. Za razliku od muškaraca koji su živjeli miran i tih život uz ženu koja im nije zvocala.

Naučnici rezultate ovog istraživanja objašnjavaju činjenicom da te “zahtjevne i iritantne žene” pažljivo prate i zdravlje svog muža kao i njegovo ponašanje!

Činjenica je da su žene sa daleko boljim karaktersitikama odlučnije i donose optimalne odluke. A to potvrđuje i nauka. Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu psihologije Južni Vels, sprovelo je studiju koja je potvrdila činjenicu da su žene složenijeg karaktera obično pametnije.

To se objašnjava da su skeptične skoro u svemu. One se vode objektivnim razlozima i vlastitom analizom. One takođe znaju kako što uvjerljivije i odlučnije da prenesu svoj zahtjev mužu.

Moguće je da će ih zbog toga muž mnogo bolje slušati, a zauzvrat će dobiti dobro zdravlje!

Žene snažnog karaktera imaju prednosti u odnosu na mirne žene, ali ne u svemu. Prema nekim drugim studijama je dokazano da one možda supruga spašavaju od dijabetesa i bolesti, ali se zato one goje.

To je zbog činjenice da su jednostavno “pune” adrenalina i kortizola, koji se u njima taloži u vidu kilograma.

Izvor: Stil.kurir