Skip to content

“NAJMORALNIJI” vojnici na svijetu objavili snimke kako se rugaju i ruše džamiju

Izrael tvrdi da je njihova vojska najmoralnija na svijetu! No snimke koje upravo njihovi vojnici objavljuju pokazuju suprotno.

Pored činjenice da je u izraelskim bombardiranjima u kratkom vremenu ubijeno više od 20 000 civila, među kojima oko 8000 djece, izraelski premijer je ustvrdio da su “izraelski vojnici najmoralniji na svijetu”, rekao je Benjamin Netanyahu u svađi s Recepom Tayyipom Erdoganom o ratu u Gazi.

Ipak, pored brojnih civilnih žrtava i uništavanja života, IDF također uništava infrastrukturu, groblja, istorijske i vjerske objekte.

Upravo su izraelski vojnici objavili snimke na kojima se vidi kako ismijavaju i sudjeluju u destruktivnim djelima unutar džamije koja se nalazi u Pojasu Gaze.

Navodno je razlog da je u džamiji bio hamasov centar za obuku. Čak i da je to tačno, zašto se ti „navodni vojnici ponašaju neozbiljno kao razmažena derišta”? Da li se ovako bore protiv Hamasa?

Video objavljen na (x.com) koji je izazvao značajne kontroverze, prikazuje vojnike koji ‘prkose’ jezikom i podrugljivo se ponašaju prema svetom prostoru, što dovodi do pojačanih napetosti u ionako nestabilnoj regiji.

Također, nedavno se pojavio video još jednog “moralca”, a navodno prikazuje izraelskog vojnika kako daje uznemirujuće izjave u vezi s palestinskom novorođenčadi i djeci.

U videu vojnik govori na engleskom: “Tražimo dojenčad, ali nijedno nije ostalo; možda sam ubio 12-godišnju djevojčicu”, kaže uz smijeh i izražava želju da pronađu bebe.

PROČITAJTE JOŠ… Brisanje istorije Palestinaca: Uništene građevine stare 1.500 godina