Skip to content

Najveća obitelj na svijetu: Indijac postavio rekord s 39 supruga

  • Bićete šokirani kada budete saznali priču o Zionu Čanu, 76-godišnjem muškarcu poznatom po tome što je na čelu najveće svjetske porodice
  • Dobro ili loše? Prosudite sami

Svim razumnim ljudima na ovoj planeti definitivno se čini pogrešno, ali u nekim djelovima svijeta takva praksa ženidbe sa mnogo žena je uobičajena kao i u ovom plemenskom selu u Mizoramu, gde ljudi poput Ziona Čana zapravo vjeruju da doprinose religiji i društvu ženidbom siromašnih žena.

U brdima Mizorame, u selu koje se zove Baktvang, Čana upravlja svojom porodicom uz veliku disciplinu.

Ova kuća na četiri sprata je kao palata, sa 100 soba u kojima živi njegovih 39 supruga sa svojih 94 djece.

Držao se pravila u državi da smije da ima samo dvoje do troje djece – i to sa svakom ženom posebno, dakle 94 djece

Najveća porodica na svijetu zapravo konzumira 30 pilića za večeru i drži se pravila koja nalažu da svaka osoba mora da ima doprinos u radu u domaćinstvu.

Sve njegove žene su pod kontrolom najstarije supruge Zatiangi, koja dodjeljuje različite poslove drugim ženama, koje uključuju čišćenje, pranje, kuvanje i brigu o djeci.

Gospodin Čana ima i pravilo da svako veče spava sa drugom ženom. To znači da ovom svetom čovjeku (on je glava vjerske zajednice) može da pozavidi i sam Hju Hefner.

Ziona Čana zapravo misli da čini društvu uslugu. On sebe smatra srećnim čovjekom, blagoslovenim što ima 39 žena. BLAGOSLOVENIM? Blagoslovenim od strane koga? Njegove žene takođe misle da je to dobro djelo. Jedna od njegovih žena, Huntarnganki čak kaže da je on najzgodniji muškarac u selu!

Zar Mizoram nema dovoljno muškaraca?

Gospodin Čana je zapravo šef hrišćanske zajednice koji je nastala 1942 godine. Ovo malo dezorijentisano pleme u stvari vjeruje da njihovo porijeklo leži u biblijskoj knjizi Otkrovenja.

Zajedncia je zapravo izbačena iz svog sela Hmavngkavn u Mizoramu od strane jednog starca koji je rekao da je to “nesveta stvar i poligamija”. Ime gospodina Čane nalazi se i u Riplijevom “Verovali ili ne”.

Ovu porodicu svakako neće niko uspjeti da premaši iz prostog razloga što će svih 94 dece iz ove porodice jednom da osnuje svoju porodicu i potomstvo; oni mogu da naprave svoju malu zemlju, jer bi definitivno izrasli u populaciji dovoljnu da ispuni jednu malu naciju.

Što se tiče gospodina Čana, on još uvijek nije zadovoljan samo sa jednom ženom svake noći i želi ih još više.

Mogao bi biti predmet studije za vitalnost i energiju, jer je još uvek u potrazi za ženom koja bi se udala za njega.

Da bi bio “dobri Samarićanin”, sada traži siromašne žene iz SAD-a koje bi se udale za njega, jer vjeruje da ga je poslao spasilac… (koji je na vama da odlučite koji) da brine o svim siromašnim ženama na Zemlji.

Sidebar