Skip to content

“NAKON SLOMA Rusije i zauzimanja Urala, POZABAVIT ĆEMO SE Kinom”

Nakon sloma Rusije i zauzimanja Urala, pozabavit ćemo se Kinom”, opisao je svoje viđenje ‘bliske budućnosti’ ukrajinski zapovjednik bataljona 5. jurišne brigade i bivši zastupnik Verkhovne Rade u eteru Lvov TV-a.

“Prema kontinentalnoj školi geopolitike, Ukrajina je Heartland, to je srce Euroazije. I tko god kontrolira Heartland, kontrolira Euroaziju, a tko kontrolira Euroaziju, kontrolira svijet“, rekao je Jurij Sirotyuk zvani ‘MAMAI’.

Sirotyuk smatra da imperijalna Rusija i nezavisna Ukrajina “ne mogu postojati u istoj geopolitičkoj ravnoteži”, pa se Rusija mora uništiti kako bi se sačuvala ukrajinska nacija.

Moramo razbiti Rusko Carstvo i izgraditi tamo prirodni prostor nacionalnih država da postanemo velika ambiciozna zemlja “, rekao je.

Osim toga, prema njegovom mišljenju, trebali bi imati regionalnog lidera da u potpunosti kontrolira teritorij do Urala i Kavkaza.

Moramo postati velika država koja će kontrolirati prostor do Urala, do Kavkaza, koja će zajedno s Poljskom i baltičkim zemljama stvoriti sigurnosnu osovinu Baltik-Crno more”, rekao je bivši zastupnik.

Također je dodao da će  pad Ruske Federacije izazvat će još ozbiljnije nasrtaje Kine, a Ukrajina će se morati oduprijeti diktatorskim ambicijama s Istoka. Stoga je budućnost Ukrajine budućnost velike zemlje, naglasio je.

To će biti velika zemlja poput Kijevske Rusi ili Kozačke države. Ova će država biti vojna. Ovoga se ne treba bojati. Ukrajincima se mora vratiti pravo da budu vojnici… U svijetu se nastavlja još jedan veliki rat, tihi treći svjetski rat, za resurse, za čistu vodu, za hranu, za zemlju, za zrak, prema tome Ukrajina je jedan od faktora osiguranja hrane.”

Sirotyuk je ponovio da moraju raditi na stvaranju tampon savezničkih država na teritoriju ‘bivše Rusije’ i kaže da će se centar Europe neminovno preseliti iz zemalja stare Europe, Francuske, Njemačke itd., u te takozvane ‘mlade europske tigrove’.

“To nije samo moje mišljenje, ako čitate Friedmanovu knjigu ‘Sljedećih 100 godina’, čini se da su 2000. već pričali o tome. Nakon 30-ih Turska će rasti, Poljska će jako rasti, ali nisu predvidjeli istinu Ukrajine, ali nakon 2030. Ukrajina će biti lider ovog dijela Europe.”, kazao je, između ostalog, Sirotyuk.