Skip to content

NAKON TRI GODINE: OSUĐΕNI pοlicajci koji su 9 sati SΙLΟVALI ŽENU U STANICI

• ZAVRŠENA JE PRIČA o silovanju mlade žene u policijskoj stanici grada Kaharlyka u Kijevskoj regiji 2020. godine.

Incident se dogodio u maju 2020., no tek sada – tri godine kasnije – dvojica policajaca koji su u tome sudjelovali dobili su kaznu, javlja Strana.ua.

Okružni sud u Obukhovu (Ukrajina) osudio ih je na 11 godina zatvora, ispričala je odvjetnica oštećene Elena Sotnik.

“Sergej Sulima i Nikolaj Kuziv dobili su po 11 godina zatvora. Ostala tri optuženika u ovom slučaju – Jevhen Trofimenko, Jaroslav Levandjuk i Serhij Panasenko – trenutno služe u Oružanim snagama Ukrajine kao mobilizirani. Suđenje za njih počet će nakon što budu demobilizirani”, kazala je Sotnik.

Prema istrazi, detektiv je u noći 24. maja 2020. u svom uredu mučio ženu koja je pozvana u policijsku postaju kao svjedokinja.

“Djevojku je u Opelu dovezao susjed koji je žrtvu namamio u policijsku upravu navodno da svjedoči o pljačkama u selu. U policijskoj stanici djevojku su čekali već pijani policajci. Zatim su žrtvu počeli tući i silοvati – to je trajalo od 19 do 4 sata ujutro. To je devet sati. Plakala je, preklinjala. Gubila svijest. I tukli su je, davili, silοvali više puta prebacujući je iz jedne kancelarije u drugu kancelariju. U isto vrijeme, policija je pila alkohol, drοgirala se i tjerali su žrtvu da pije”, rečeno je u prvoj izjavi.

Nikolaj Kuziv i Sergej Sulima (Foto: Strana.ua)

Oba osuđena policajca su oženjena i imaju djecu.

Poznato je da je žena majka osmogodišnje djevojčice s cerebralnom paralizom. Cijelo selo skupljalo je novac za djevojčicu na liječenje u Kijevu.

Zanimljivo je da su u slučaju silοvanja mlade žene, 2020. nestali prvi izvještaji o mučenju koje su Državnom istražnom zavodu prijavljene 25. maja te godine.

Tako se prvobitno znalo da su djevojku silοvali, “stavljajući joj gas masku, koristeći lisice i pucajući iz službenog oružja iznad njene glave”.

U isto vrijeme u policijskoj postaji bila je još jedna osoba koja je “ispitivana” na isti način.

“… policijski službenici primijenili su fizičku snagu prema muškarcu koji se u to vrijeme nalazio u prostorijama policijske postaje. Prijeteći žrtvi silοvanjem, policijski službenici su ga natjerali da klekne, tukli ga palicama po glavi, stavili mu gas masku i pucali iz službenog oružja iznad glave. Uslijed ovih radnji oštećeni je tada zadobio prijelome rebara i nosa.”

Očito su se pokušavale zataškati sve otegotne okolnosti kaznenog djela, piše ukrajinska Strana.