Skip to content

‘Napali smo hotel u kojem su bili pripadnici Wagner skupine’ – Serhiy Gaidai

Ukrajinske snage napale hotel u kojem je bio Wagner odred, a Kijev tvrdi da je još 200 vojnika ubijeno u odvojenom raketnom napadu.

Serhiy Gaidai, ukrajinski Guverner regije Luhansk rekao je da su u subotu ukrajinske snage napale hotel u Kadiivki, na istoku zemlje, u kojem su bili smješteni pripadnici ruske privatne vojne skupine Wagner.

Izjavu nije bilo moguće potvrditi, ali fotografije objavljene na Telegram kanalima pokazuju zgradu pretvorenu u ruševine.

Fotografija iz uništenog hotela ‘Ždanovljev gostinjski dom’ u Stahanovu. (Kadiivka)

Izvori u Kijevu kažu da je napad u Kadiivki rezultirao ‘značajnim gubicima’, piše Telegraph.

Fotografija iz uništenog hotela ‘Ždanovljev gostinjski dom’ u Stahanovu. (Kadiivka)

No, neki ukrajinski mediji citirali su lokalne dužnosnike koji su rekli da je hotel zatvoren već neko vrijeme.

U međuvremenu, Ivan Fedorov, prognani gradonačelnik Melitopola, tvrdi je da je oko 200 ruskih vojnika ubijeno u gradu na jugu Ukrajine, piše Daily Mail.

Ruski dužnosnici potvrdili su napad i ustvrdili da su ga izvele rakete Himars koje su isporučile SAD. Ali izvori iz Kremlja dali su mnogo niže procjene broja žrtaνa.

Restoranski kompleks na području rekreacijskog centra “Lοvački stoj”.

‘Sustav protuzračne obrane oborio je dvije rakete, četiri su postigle cilj. Uništen je hotelski kompleks “Lοvački stoj”. Prema podacima ruskih regionalnih vlasti, dvije sobe su pοginuΙe, 10 je ranjeno. Ljudi, civili, večerali su u subotu navečer, osoblje je radilo’, rekao je Vladimir Rogov, član ruskog glavnog vijeća regije Zaporožje, za RIA novosti.

Ukrajinska interaktivna mapa 10/12/2022.

PROČITAJTE JOŠ ‘ON JE OPASAN DIKTATOR! ŠALJE VOJNIKE U CRKVE’: Američki voditelj ponovo napao Zelenskog (VIDEO)