Skip to content

RUSI NAPREDUJU U DONJECKOJ OBLASTI I JOŠ IH NIJE MOGUĆE ZAUSTAVITI

Ukrajinska vojna javnost DeepState potvrdila je da su Rusi zauzeli mjesto Lastočkino, zapadno od Avdivke, o čemu su ranije izvijestile vojne Oružane snage Ukrajine i ruski telegram kanali.

DeepState također piše da ruska vojska nastavlja napredovati prema obližnjim mjestima Severnoje i Orlovka.

“Gdje će sljedeće zapovjedništvo OSGV ‘Tavria’ objaviti “pripremljene” linije obrane?” – pita Deep State.

Jučer bilo izvještaja o napredovanju Rusa u drugim smjerovima zapadno i sjeverno od Avdivke. Odnosno, ofanziva ruske vojske na ovom dijelu fronte se nastavlja i još ju nije bilo moguće zaustaviti, piše ukrajinska strana.today.

Ovo dolazi dva dana nakon što je Rusko Ministarstvo odbrane objavilo zauzimanje mjesta Pobeda u blizini Marinke, također u Donjeckoj oblasti.

Situacija teška u mnogim smjerovima

Glavni zapovjednik Oružanih snaga Ukrajine Alexander Syrsky i ministar odbrane Ukrajine Rustem Umerov posjetili su prednja zapovjedna mjesta vojske na fronti.

“Čuli smo od zapovjednika skupina trupa o situaciji u zonama odgovornosti. Situacija je teška u mnogim smjerovima i zahtijeva stalno praćenje. Neprijatelj izvodi redovite napade na položaje naših trupa”, piše Syrsky, vrhovni zapovjednik oružanih snaga Ukrajine.

U protekla 24 sata dogodila su se 84 vojna sukoba. Ukupno je Rusija izvela 9 raketnih i 77 zračnih napada, a iz MLRS-a 119 napada na položaje ukrajinskih postrojbi i naseljena mjesta, stoji u jutarnjem izvješću Glavnog stožera Ukrajine.