Skip to content

NATO JE SPREMAN za rat s Rusijom, ALI SE PRVO TREBA NAORUŽATI (Video)

Predsjednik Vojnog odbora NATO-a Rob Bauer u ekskluzivnom intervjuu za RTP jamči da je NATO spreman na izravan sukob s Rusijom, ali priznajući da je prioritet Saveza ponovno naoružavanje. Također priznaje da je organizacija izgubila monopol nad vojnom inicijativom.

Ne radi se samo o Ukrajini, radi se o obnovi cijelog NATO-a, NATO je spreman za rat s Rusijom, ali se prvo trebamo naoružati“, rekao je šef vojnog odbora NATO-a admiral Rob Bauer.

Bauer je rekao da je sve počelo kada je Rusija u decembru 2021. poslala pismo NATO-u tražeći povratak na situaciju iz 1997. godine. Bauer je rekao da je to strateški cilj Rusije.

Na pitanje nije li doista riječ samo o Ukrajini, Bauer je odgovorio kako je riječ o povratku u bivši Sovjetski Savez.

“Desetljećima su, zemlje NATO-a mislile da imaju kontrolu, da su odlučivale kada će napasti Afganistan ili Irak. Te su odluke dolazile iz zemalja NATO-a. To je značilo da je NATO imao inicijativu. NATO je govorio gdje i na koliko dugo će se ići”, rekao je Bauer.

Ali… sada se NATO suočava s ruskom prijetnjom. Rusija je krenula prema NATO-u, nepozvana i u vrijeme koje je Rusija izabrala. Stoga NATO mora biti puno spremniji i nema vremena za pripremu jer o Rusiji ovisi kada će izvršiti invaziju“, dodao je Bauer.

Na pitanje je li NATO spreman za rat s Rusijom, Bauer je odgovorio potvrdno.

Na pitanje je li NATO spreman za nuklearni rat i vjeruje li u tu mogućnost, Bauer je rekao da ne misli da je Vladimir Putin lud.

Putin nije lud i to je dobra vijest. Putin ne dijeli isto mišljenje s NATO-om, ali on nije lud. To znači da Putin nastavlja biti racionalno ljudsko biće, a to je važno kada je u pitanju upotreba nuklearnog oružja”, rekao je.

Bauer je dodao kako smatra da je važno da se svi slože da nuklearni rat ne bi trebao započeti i da se u njemu ne može pobijediti.