Skip to content
Stoltenberg

NATO NE VJERUJE DA JE PAD DRONA u Rumunjskoj bio namjerni napad Rusije

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da Savez nema informacija da je pad drona u Rumunjskoj bio “namjerni napad Rusije”.

Stoltenberg je to rekao na zajedničkom sastanku odbora za vanjske poslove, oDbranu i sigurnost EVropskog parlamenta.

“Rumunjske vlasti obavijestile su o otkriću navodnih fragmenata drona na granici NATO-a i Ukrajine, istraga je u toku. Nemamo informacija koje bi ukazivale na namjerni napad Rusije, čekamo rezultate istrage”, rekao je glavni tajnik Saveza.

Podsjetimo, nedavno je predstavnik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova rekao da su u noći 4. septembra, tokom ruskog napada na luku Izmail, dronovi pali i eksplodirali na teritoriju Rumunjske.

Eksplozija “Shaheda” u Rumunjskoj

Rumunjsko Ministarstvo obrane odmah je demantiralo informaciju o padu ruskih dronova na njihov teritorij.

Informaciju je opovrgnuo i predsjednik Rumunjske Klaus Iogannis. Kasnije je Rumunjska ipak potvrdila da je olupina ruskog drona pala na njezin teritorij, te je predsjednik Klaus Iogannis rekao je da će se invazija ruskih dronova na rumunjski teritorij smatrati ozbiljnim prekršajem.

Ukrajinski tajnik NSDC-a Aleksej Danilov zamjerio je zemljama NATO- a što su ignorirale ruske napade na njihov teritorij.

Osim toga, ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitry Kuleba inzistirao je na tome da je ruski “Shahed” doletio na područje Rumunjske.