Skip to content

Ne bacajte koru od pomorandže: Može vam biti od velike koristi za bezbroj stvari!

Mi za vas imamo sjajne ideje kako da iskoristite kore od narandže, kada pojedete ovo zdravo voće.

Ove sjajne savete i ideje pronašli smo na OnegoodthingbyJille blogu i jednostavno smo ih morali podeliti s vam,a jer smatramo da će vam biti od velike koristi.

Brzi osveživač vazduha. Da bi se za tren oka vašom kućom proširio divan miris narandže treba da uradite sledeće: u šerpu stavite kore narandže, jedan štapić cimeta i nekoliko karanfilića, sve prelijte vodom i stavite na šporet da lagano krčka. Divna aroma će se osećati satima.

Foto: Shutterstock

Piling za telo i lice. Osušite kore narandže na suncu ili na niskoj temperaturi u rerni, pa ih sameljite u blenderu ili mlinu za kafu. Pomešajte prah sa brašnom od leblebije i koristite kao sjajan piling za telo i lice.

Za lepu kosu. Kore narandže ostavite da se namaču neko vreme u jabukovom sirćetu pa njime ispirajte kosu da bude zdrava, sjajna i mekana.

Za teranja mrava. Pomešajte kore od narandže sa šoljom tople vode, sve stavite u blender i sameljite u pire. Dobijenu smesu sipajte u mravinjak, baštu ili verandu, na mesta gde ste primetili mrave.

Za ribanje tiganja. Prepolovite narandžu, umčite je u kafu i time izribajte vašu tiganj od livenog gvožđa – biće kao nov!

Za lečenje migrene. Prokuvajte kore narandže u vodi i ostavite da stoje 10 minuta. Popijte kao čaj i vaša migrena će nestati.

Za čišćenje mikrotalasne. Kore narandže stavite u posudicu, napunite je vodom i stavite u mikrotalasnu na pet minuta, a zatim unutrašnjost jednostavno prebrišite sunđerom.

Za čišćenje daske za sečenje. Neugodan miris daske za rezanje ćete rešiti tako da je istrljate narandžinim korama i jednostavno isperete hladnom vodom.

Za čišćenje lonaca. Ako vam je ručak dobrano zagorio u šerpu u kojoj se kuvao sipajte kore narandže i stavite ih na šporet da krčkaju sa malo vode. Svi zagoreli delovi će veoma brzo spasti i neće ostati nikakvi tragovi, prenosi Stil.