Skip to content

“NE TRAŽI NOVAC NEGO PAŠTETE” Gladan čovjek tražio pomoć, sugrađani mu napunili stan hranom, čak su mu i OTPLATILI KREDIT

Nakon što je Slobodna Dalmacija napisala tekst pod naslovom “Muškarac sa invaliditetom iz Splita je gladan, ne traži novac nego paštete, salamu. ‘Pomozite mi da izdržim…‘”, kažu volonteri, javile su se stotine i stotine građana pomoć u hrani.

“Dobar dan, sramota me je da pitam. Imate li hrane, pašteta ili salama da mi izdrže narednih 15 dana, dok ne dobijem naknadu za bolovanje?”

To je pitanje postavio jedan gladni muškarac Jagodi Laco, osnivačici Udruženja ‘Empatija’, koja redovno i nesebično pomaže nevoljnicima širom Splitsko-dalmatinske županije.

Čovjek je invalid, nema automobil. A trenutno nema šta da jede. U Splitu, gradu koji se diči ogromnom turističkom zaradom i ljudima otvorenog srca.

– Veliko hvala svima. U kontaktu sam sa našim članom koji je zatražio pοmoć. Ne samo da mu je dogovorena hrana za naredna tri mjeseca, neki su išli i lično da ga vide. Izmiren je i ostatak kredita koji nije mogao da otplati do kraja, a time će mu se ukinuti i izvršenje koje je imao.

– Oduševio me je svojom molbom da ljudi prestanu da doniraju hranu jer za nju više nema mjesta i da je dobio više od očekivanog. Dio hrane je podijelio i sa našom članicom, koja također nije u bajnoj situaciji. Divan gest, on zna kako je kad te nema! Veliko hvala svima do neke nove priče. A nažalost ima, svaki dan mi je inboks prepun apela za pοmoć!

 

– Bez vas ne bismo uspjeli – rekla je Jagoda Laco iz udruženja “Empatija” koja pomaže siromašnim stanovnicima Splitsko-dalmatinske županije.

Slobodna Dalmacija