Skip to content

Ne volite ići u Salone? – Napravite korisnu ŠEĆERNU PASTU za depilaciju

Za vrijeme pandemije saloni i ne rade, ali i ako ne želite da idete za depilaciju možete to raditi sami kod kuće.

Šećerna pasta za depilaciju je sasvim prirodna i jeftina metoda, koja vam moze pomoći da se rešite neželjenih dlaka. Jednostavno je i bolje od voska.

Želite da isprobate depilaciju kod kuće, ali niste sigurne koliko ćete biti uspešne u eksperimentisanju sa toplim i hladnim voskom? Šećerna depilacija je efikasna, a menj bolna varijanta.

Šta je depilacija sa šećerom i da li je bolja od drugih metoda?

Depilacija secernom pastom nije ništa novo. Štaviše, ovo je možda jedna od najstarijih metoda uklanjanja dlaka, koju su koristile žene još u Starom Egiptu. Zato se naziva još i Egipatska depilacija. Iz tih davnih vremena potiče mnogo prirodnih metoda ulepšavanja, kao što je recimo metoda uklanjanja dlaka koncem. Iako je potpuno prirodan, ovakav metod zahteva malo više iskustva, a ponekad je teško izvesti ga samostalno na određenim delovima tela.

Šečerna pasta za depilaciju koriti se vekovima, a inače se preporučuje za depilaciju osetljivih delova tela. Pastu možete i sami da napravite: 1,5 kg šećera, 30 g limunske kiseline i 2 dl vode prokuvajte i kada se smesa ohladi spremna je za korišćenje.

Takođe, od šećera možete da napravite i piling za ruke: pomešajte kašičicu smeđeg šećera sa dve kašičice maslinovog ili bademovog ulja. Smesu nanesite na kožu ruku i nekoliko minuta trljajte laganim pokretima i potom isperite malkom vodom, pise informer.

Kada je uklanjanje dlaka u pitanju, brijač deluje kao najjednostavnija metoda. Pa ipak, tu postoji mogućnost posekotina i rezultati traju razočaravajuće kratko. Za trajnije rezultate, posebno onda kada se pripremamo za more i želimo da makar tih dana ne mislimo o tom estetskom problemu, depilacija je prava stvar. Za razliku od brijača, ta metoda čupa dlaku iz korena , a ne uklanja samo onaj deo koji je iznad kože i traje nekoliko nedelja, prenosi minutzamene.

Ovakve metode su trajnije, ali imaju svoju lošu stranu – bolne su.

Depilacija teorijski može biti bezbolna, ali samo kada su u pitanju tanje dlačice na telu. U tim slučajevima su veoma korisne i jednostavne za upotrebu razne kreme za depilaciju. Ipak, tamo gde dlake imaju jači koren, ovakve kreme nisu baš efikasne, a ako imate osetljivu kožu mogu i da vas iziritiraju. A kako samo užaso smrde!

Ukoliko ste ljubitelj prirodne kozmetike, onda je sećerna pasta za depilaciju prava stvar za vas. Iako se obavlja u salonima, možete da isprobate kako funkcioniše ova depilacija kod kuće. Nećete zažaliti. Jednostavna je i jeftina.