Skip to content

Neočekivani poklon: Dao im 5600 dolara bakšiša, ali imao samo jedan uslov

U jednom restoranu u Kaliforniji tačnije u gradu Ohaju konobari su dobili nesvakidašnji poklon, a reč je o čak 5.600 dolara bakšiša koje im je ostavio jedan od gostiju.

Ova mušterija je želela ostati anonimna, bio je na večeri je u mediteranskoj kuhinji Souk u Toledu 12. decembra kada je ostavio dodatni iznos novca za svih 28 zaposlenih, uključujući i one koji nisu radili tog dana. Nakon što su radnici podelili, svaki član osoblja poneo je kući 200 dolara.

“Bilo je puno suza. Ovo je zaista nešto veliko za nas”, rekao je za CNN Musa Salak.

Zaposleni iz tog restorana koji nisu mogli priuštiti jelku ili praznične poklone svojoj porodici zbog teške situacije uzrokovane pandemijom, rekli su da im je ova napojnica to omogućila.

“Mnogi su osetili da ih neko zaista vidi i posmatra, što nam daje puno nade. Prekrasna je stvar učiniti nešto takvo za 28 stranaca”, rekao je Salak koji je svoj restoran otvorio u oktobru 2019. godine, ne sluteći da će ga samo nekoliko meseci kasnije morati staviti pod ključ zbog pademije.

Nacionalno udruženje ugostitelja SAD u septembru je objavilo da je 2020. godine zatvoreno 100.000 restorana i da se 60 odsto njih više nikada neće otvoriti, prenosi kurir.