Skip to content

Nesvakidašnje: Medo i kojot putuju šumom kao dva stara prijatelja

Nedavno je, dok je provjeravao snimke s kamere koje su postavljene na stazama na Floridi, Mike Kacos uočio nešto što NIJE OČEKIVAO.

Kamera je snimila i medvjeda i kojota. Iako viđenje svakog pojedinačno ne bi bilo tako neobično, ovo je bilo drugačije. Na snimci se vidi kako su obje živοtinje putovale zajedno kroz šumu poput DVA DOBRA stara prijatelja.

“Bio sam šokiran”, rekao je Kacos za The Dodo. “Kad sam ih vidio da tako šetaju zajedno, bio sam šokiran.”

Evo što je kamera zabilježila:

A walk on the wild side

A walk on the wild sideHave you ever wondered if different kinds of animals hang out in the wild? Well, this bear certainly knows the coyote is there and doesn’t appear to mind! The coyote may be following the bear’s excellent sense of smell to find food. Or, they just happened to be using the same trail at the same time. Bears and coyotes can be found in urban environments, too, so it’s important to never feed wild animals and secure attractants like garbage, petfood or livestock on your property. Tips: http://bit.ly/2UA8Jt9Video footage provided by Michael Kacos

Posted by MyFWC Florida Fish and Wildlife on Monday, 14 June 2021

Kacos nije bio jedini kojeg je impresionirao film o prijateljima iz medvjeda i kojota. Povjerenstvo za zaštitu ribe i diνljih živοtinja na Floridi (FWC) odlučilo je podijeliti i video, složivši se da se čini da je par međusobno u prijateljstvu.

“Pa, ovaj medvjed sigurno zna da je kojot tu i izgleda da mu to ne smeta!” napisao je FWC.

KAKO SU ovo dvoje postali saputnici, svatko nagađa. Ali što se tiče navigacije velikim, širokim svijetom, UVIJEK JE LIJEPO imati prijatelja, prenosi TheDodo

Foto screenshot FWC
Sidebar