Skip to content

NETANYAHU: Postupanje Svjetskog suda s lažnom tužbom za genοcid pokazuje da lekcije hοlοkausta nisu naučene

Govoreći na televizijskoj press konferenciji, izraelski premijer Benjamin Netanyahu je rekao da ne postoji “alternativa potpunoj pobjedi” i da će se “sami braniti”, te je osudio Haag jer nije po kratkom postupku odbacio optužbe protiv Izraela za genocid, piše The Times of Israel.

Kaže da je nečuveno što je Južnoafrička Republika otišla u Haag i “lažno optužila” Izrael za genocid nad Palestincima u Gazi, te da je Hamas taj koji traži genocid nad Izraelom i židovskim narodom.

On je za vrijeme govora držao svezak Hitlerovog “Mein Kampfa” na arapskom, za koji je rekao da je pronađenu Gazi, i kaže kako “novi nacisti” tako školuju svoju djecu.

“Spremnost suda” da uopće sasluša slučaj, kaže on, “dokazuje da mnogi u svijetu nisu ništa naučili iz holokausta. “Ali imamo”, kaže, i “glavna lekcija je da ćemo se sami braniti.”

Izrael mora biti jak i odlučan i uzvratiti udarac, kazao je i ustvrdio da” nema pravednijeg rata od ovog i nema moralnije vojske od IDF-a.”

Izraelu je rat nametnuo neprijatelj koji nas sve želi uništiti, dodao je. “Da su mogli, sve bi nas poklali. Ako Izrael ne uništi Hamas, sljedeći pokolj je samo pitanje vremena. Izrael će nastaviti rat koliko god je potrebno da uništi Hamas”, zakleo se.

“Ima onih među nama koji sumnjaju u našu odlučnost i sposobnost” da uništimo Hamas, kaže on, citirajući razne “bivše” visoke zvaničnike “koji siju sumnju i pesimizam”.

“Oni su mala manjina”, kaže, i “u krivu su. Ostvarit ćemo potpunu pobjedu.”

Podsjetimo, broj poginulih u Gazi premašio je 25.000 dok Izrael eskalira svoje napade.

PROČITAJTE JOŠ… Izraelske snage pucale na civile koji su se okupili da uzmu pomoć